Zimska stanka u HNL-u / Hajduk se okupio nakon loše polusezone, Bjelanović poručio: 'Svi igrači su na prodaju'

Čistka će se nastaviti i u turskom Beleku gdje će Hajduk odigrati pet jakih pripremnih utakmica

3.1.2019.
19:55
VOYO logo

U dobroj atmosferi prvi od svih prvoligaša Hajduk je krenuo s pripremema. Kratko su trajale čestitke i pozdravi pa su osmijehe zamijenila fokusirana lica jer ispred Hajduka puno je posla. Siniša Oreščanin mora krenuti prema vrhu tablice, a za to će trebati osvježenu momčad.

"Ove su pripreme izuzetno specifične jer su kratke i mi već evo za nepunih mjesec dana igramo prvu utakmicu s Osijekom tako da je sigurno u interesu trenera i svih nas da se momčad što prije definira", rekao je sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Definirao je Bjelanović i ciljana pojačanja. I dok o imenima nije htio, ovu su pozicije na kojima bi trebali osvanuti novi igači.

"Sve radimo u apsolutnoj koordinaciji s trenerom i sa stožerom i mislim da one gdje smo deficitarni u ovom trenutku i trebamo gledati možda je najvažnija pozicija stoper i pozicija napadača", objasnio je Bjelanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima tu Hajduk opcija i u svojem dvorištu, ali u tu priču pomalo iznenađujuće ne pripada Said. Najbolji prošlogodišnji strijelac i drugi strijela Hajduka ove sezone na ratnoj je nozi s upravom kluba nakon što s momčadi nije otputovao u Osijek, a svoj protest objavio na instagramu. Sada slobodno može potražiti novi klub.

"Nastojat ćemo i u smislu nekog prihodovanja sredstava ostvariti transfer tako da realizacija nije blizu, ali se radi na tome. Mi si tu u Hajduku ne možemo priuštiti i reći neko nije na prodaju, svi su na kraju krajeva u Hajduku na prodaju. To koga bi mi željeli i za koga dolaze ponude, to je već drugo pitanje. Ali eto, mi živimo od prodaje. Ako dođe u slučaju nekakvih prodaja, bilo to za Caktaša ili bilo kojega drugog igrača normalno da ćemo razmisliti, ali imamo već neke svoje ideje koga bi zadržali koga ne bi", iskren je bio Hajdukov sportski direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je tako pala odluka i da dvojac Vučur-Fomičov iz pršut party ekipe zadrži dok je Rumunj Filip prebačen u B momčad. Naravno, nije sve tako fatalistički u Hajduku, pazit će se da se momčad ne oslabi.

"Ova cijela sezona je u nekom tranzicijskom dijelu gdje pokušavamo pod navodnike očistiti i napraviti temelje za ono što bi trebala biti sezona 2019./20. gdje bi startna pozicija kadra trebala biti puno povoljnija nego na početku prethodne odnosno ove sezone", zaključio je Bjelanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čistka će se nastaviti i u turskom Beleku gdje će Hajduk odigrati pet jakih pripremnih utakmica. Tamo bi se konačno trebali dobiti odgovori čije srce kuca hajdučki, a čije baš i ne.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo