Hajduku je najbolje odmah ispasti od Stokea?!

ŠDD Hajduk prošlu je godinu završio s nevjerojatnih 51 milijun kuna minusa.

21.7.2011.
22:19
VOYO logo

Uprava Hajduka podnijet će izvještaj na zakazanoj redovitoj Glavnoj skupštini dioničara 30. kolovoza. Glavna točka bit će financijsko izvješće za 2010. godinu u kojoj je ostvaren gubitak od čak 50.936.959,00 kuna, prenosi Slobodna Dalmacija.

Splitska uprava je prošle godine, pod vodstvom 'slastičara' Joška Svaguše nekoliko puta napominjala kako je njihova glavna preokupacija, klub prvenstveno financijski stabilizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli su složili igrački kadar bez 'masnih' ugovora i nakon 15 godina uspjeli su ponovo zaigrati u europskom natjecanju. Napominjali su kako od sjajnog uspjeha, plasmana u Europsku ligu mogu samo profitirati.

Pet je utakmica odigrano na Poljudu pred rasprodanim tribinama (Dinamo Bukurešt, Unirea, Anderlecht, Zenit i AEK). No, to očito nije bilo dovoljno da velebni tandem Svaguša - Kerum, koji je poznat po sjajnom poslovanju svojih privatnih tvrtki, ne upadnu u velike gubitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nije sve tako crno, Hajduk ovog trenutka nije u tako lošoj situaciji. Riječ je ipak o 2010. godini, a od onda su Bijeli već u siječnju zaradili na prodaji Senijada Ibričića i Ivana Strinića gotovo 7,5 milijuna eura čime se uspio pokriti spomenuti gubitak, ali i znatno oslabiti igrački kadar.

Znači, Splićani su vjerojatno pokrili svoj prošlogodišnji gubitak, ali nove minuse koji bi se mogli pojaviti zaključno sa 31.12.2011., opet će morati pokrivati novim Ibričićima i Strinićima, i tako stalno u krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitamo se, isplati li se Hajduku uopće igrati europske utakmice ako se od njih ne može previše zaraditi, dapače, ako su samo financijski teret? Imaju li Splićani u konačnici računicu zbog koje dovode Barcelonu na Poljud? Hoće li kao najskuplji eksponat u momčadi i Ante Vukušić ubrzo napustiti Bijele kada netko od bogatih 'istočnjaka' pošalje 'nemoralnu' ponudu?

Zna li uprava slavnog stogodišnjaka odgovore na ova pitanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107200816006 arti-201107200846006 arti-201107200074006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo