Krece nova sapunica: Nastavak velikog skandala hrvatskog nogometa

Hrvatski nogometni savez se oglasio nakon skandala koji je bacio mrlju na finale juniorskog Kupa.

14.5.2014.
19:32
VOYO logo

Nakon visednevnog previranja, pa i rasprava na samom velikom danu hrvatskog nogometa, domacin spektakla - Grad Rijeka je neposredno pred pocetak utakmice odlucio kako splitski klubovi nece igrati na glavnom terenu na Kantridi.

Prema verziji HNS-a, nakon ponudenog pricuvnog terena vodstvo obje momcadi to nije zeljelo prihvatiti, te su momcadi Hajduka i Splita napustile Rijeku i vratile se u kuci. Vodstvo tih klubova 'rigalo je vatru' zbog prekidanja uobicajene prakse, odigravanja predigre na istom stadionu, ali vrhuska naseg nogometa vrti drugi film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je najavio istragu, a uskoro cemo saznati gdje i kada ce najbolji juniori u drzavi odigrati svoje finale.

Finalna utakmica Hrvatskog kupa za juniore izmedu momcadi Splita i Hajduka trebala se odigrati kao predigra finala seniora na glavnom terenu stadionu Kantrida. U pripremi utakmice, HNS je obavio niz razgovora s NK Rijekom i Gradom Rijekom kao domacinima susreta s ciljem provodenja navedene odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neposredno uoci utakmice, doslo je do pogorsanja vremenskih prilika zbog cega je domacin, Grad Rijeka, izdao priopcenje kako je na temelju strucne analize ocijenjeno kako je nemoguce odigrati dvije utakmice na glavnom terenu u istom danu.

HNS je odmah predlozio klubovima odigravanje utakmice na terenu „Robert Komen“, sto je odbijeno od strane obje momcadi koje su samoinicijativno napustile grad u kojem se trebala igrati finalna utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez trenutno je u postupku prikupljanja svih izvjesca sluzbenih osoba i utvrdivanja okolnosti u kojima je doslo do neodigravanja utakmice i kada bude imao sve relevantne informacije objavit ce koje ce mjere poduzeti. HNS ce utvrditi potencijalnu odgovornost klubova i odgovornih osoba koji su odbili odigrati utakmicu uvjetujuci odigravanje na glavnom terenu stadiona Kantrida i potom samovoljno napustili mjesto odigravanja susreta.

Hrvatski nogometni savez ce u najkracem roku odrediti vrijeme i lokaciju odigravanja finala Hrvatskog kupa za juniore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo