FOTO/V / IDEO: I to smo dočekali: Prvi gol Hrvatske u Brazilu!

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka Svjetskog prvenstva, Hrvatska je svladala Australiju 1:0 pogotkom Nikice Jelavića u 58. minuti susreta.

7.6.2014.
2:30
VOYO logo

Kako bilo, slavlje je tu, ali ukupni dojam i nije dobar. Hrvatska se dosta mučila protiv ratobornih Australaca u dvoboju koji je u prvom poluvremenu više izgledao kao "barska tučnjava" nego kao nogometna utakmica. Prvo je nastradao Eduardo, jedan grub start izbacio ga je s terena, primio se za glavu, činilo se da je ozbiljno, ali na sreću, hrvatski napadač se vratio u igru.

Ali u 22. minuti šok za Hrvatsku! Nastradao je Danijel Pranjić koji je, nakon duela s Franjićem, na nosilima iznesen s terena! Njegov zglob okrenuo se pod 90 stupnjeva. Kako je Pranjić naš jedini specijalist za poziciju lijevog beka, biti će to veliki hendikep za izbornika Niku Kovača ukoliko Pranjić otpadne za Mundijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je gotovo čitavu utakmicu srpljivo pokušavala graditi napade. Ali to im i nije baš išlo od noge. Pogotovo u prvom poluvremenu u kojem su se dosta mučili povezati konce u napadu. Tu je dosta nedostajao Ivan Rakitić koji je zaigrao tek u nastavku i sa Sammirom odigrao solidnu rolu u veznom redu. Umjesto njega, od prve minute je zaigrao mladi Marcelo Brozović koji je imao debi u nacionalnom dresu A reprezentacije.

//www.youtube.com/embed/N3uOw6IhaPM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme je donijelo živahniju igru naših nogometaša. Lopta je išla brže, napadi su bili maštovitiji, i prilikom jednog takvog je i došao pogodak. Hrvatska je tako okrunila veliku nadmoć u drugom dijelu. Modrić je dugo vukao loptu na rubu 16-erca, na kraju je Davidson uklizao i savršeno (čitaj sretno) poslužio usamljenog Jelavića. Hrvatski napadač je s desetak metara od grede zakucao loptu u mrežu za vodstvo i injekciju samopouzdanja uoči otvaranja protiv Brazila 12. lipnja.

Australija je pošto - poto htjela poravnati rezultat ali u tome nije uspjela. Što zbog vlastite nekvalitete, što zbog naše solidne obrane u ovom srazu, koja će ipak morati biti kvalitetnija protiv Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, očekivali smo više od naših nogometaša. Definitivno sve to treba biti još bolje. Iz razloga što ćemo protiv Brazila morati pružiti kudikamo bolju partiju ako mislimo travnjak Arene Corinthians u Sao Paulu napustiti uzdignute glave.

Nećemo ih sada kritizirati i napasti "drvljem i kamenjem". Do utakmice sa Brazilom ima još pet dana u kojima će izbornik Kovač pokrpati sve nedostatke u našoj igri. Barem se nadamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, od svega navedenog, u ovom trenutku je zaista najvažnije da Pranjić nije teže ozlijeđen. Nadamo se da će to pokazati i nalazi magnetske rezonance. Držimo palčeve!

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo