VIDEO: / Kakav dan! Batistuta, Caniggia, Simeone i Maradona na Maksimiru

Hrvatska nogometna reprezentacija ove će se srijede po četvrti put u svojoj povijesti suprotstaviti velikoj Argentini.

12.11.2014.
10:24
VOYO logo

U prethodna je tri navrata, međutim, sve vrvjelo nogometnim velikanima na obje strane, a posebno se to odnosi na prvu utakmicu ovoh suparnika, odigranu 1994. godine u Zagrebu. Argentina se tada pripremala za Svjetsko prvenstvo u SAD-u i u Hrvatsku je došla u najjačem mogućem sastavu, predvođena legendarnim Diegom Maradonom.

Uz njega su maksimirsku travu tog lipnja gazili i Gabriel Batistuta, Claudio Caniggia, Fernando Redondo i današnji trenerski hit Diego Simeone. A u 'kockastom' su dresu bili Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Prosinečki, Slaven Bilić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ZC_7lSR_Ifs

Utakmica je završena nepopularnim rezultatom 0:0, ali 40.000 gledatelja koji su se našli na maksimirskom stadionu sigurno nije požalilo što je svjedočilo tom spektaklu i majstorijama istinskih nogometnih legendi. Bila je to, inače, i jedna od posljednjih Maradoninih utakmica za Gauče budući da se nakon druge utakmice na SP-u dogodio famozni skandal s dopingom nakon kojeg Mali zeleni više nije igrao za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/fAnqKwhXHWk

Četiri godine kasnije ovi su se suparnici sudarili na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Argentina je u skupini pobijedila s 1:0, ali Vatreni su na kraju natjecanja imali više razloga za slavlje budući da su se trećim mjestom zauvijek upisali u povijest hrvatskog sporta. I tada su na terenu bili mnogi akteri iz zagrebačke utakmice, ali više nije bilo velikog Diega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinu pobjedu protiv Gauča naša je reprezentacija ostvarila u prijateljskoj utakmici igranoj u Baselu 2006. Vatreni su slavili s 3:2 golovima Ivana Klasnića, Darija Srne i Darija Šimića, a za Argentinu su zabili Carlos Tevez i Lionel Messi koji će i danas biti na terenu. Od tadašnjih hrvatskih reprezentativaca u Londonu će biti samo Niko Kovač, tada u je bio u veznom redu, večeras će biti na klupi.

//www.youtube.com/embed/keoyrhPa2MM

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike