'Najbolja hrvatska generacija' doživjela fijasko na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska U-17 reprezentacija doživjela je veliko razočaranje na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

24.10.2013.
18:27
VOYO logo

Izabranici Ivana Gudelja su se protiv Uzbekistana borili za plasman u osminu finala te popravak dojma iz prve dvije utakmice u kojima nisu opravdali status favorita. Već su u prvom susretu Alen Halilović i ostale zvjezdice stradale protiv Maroka, bilo je čak 3:1, a u drugom kolu su jedva pobijedili slabašnu Panamu s 1:0.

Naši ni ovu utakmicu nisu dobro otvorili. U 14. minuti Uzbekistanci su poveli s 1:0. Ponovno je hrvatska obrana sama sebi zabila gol i to doslovno. Nakon slobodnog udarca Uzbekistanaca, Duje Ćaleta-Car je loše reagirao i pogodio vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alen Halilović je u 28. minuti izjednačio, ali Uzbekistanci su u 79. minuti ponovno poveli i gurnuli Mini Vatrene na rub ponora. Zabio je neugodni Boltaboev.

Našima je za osminu finala bio dovoljan i neriješen rezultat i onda bi sigurno prošli dalje kao najbolja treća reprezentacija, ali u zadnjih desetak minuta nisu uspjeli stići do poravnanja i sada moraju čekati rezultate iz ostalih skupina. Naime, još uvijek mogu proći u drugi krug kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, ako se poklope rezultati iz ostalih skupina. Naime, u petak se igraju utakmice još dvije skupine, a da bi Hrvatska prošla dalje, Švedska mora pobijediti Meksiko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za naše sada sve ovisi o sreći, a u drugi krug već idu Uzbekistan i Maroko koji je u drugoj utakmici svladao Panamu sa 4:2.

Uzbekistan - Hrvatska 2-1 (Ćaleta-Car 14-ag, Boltaboev 79 / Halilović 28) Maroko - Panama 4-2 (Bnou-Marzouk 30, 40, Sakhi 49, Achahbar 85 / Wald 20, Zorrilla 88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Maroko 7, 2. Uzbekistan 7, 3. Hrvatska 3, 4. Panama 0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo