SVAKA ČAST / Hrvatska U-19 reprezentacije izborila Elitno kolo. Izbornik Šimunić žali samo za jednom stvari: 'Bilo bi lijepo da smo to uspjeli'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je na koncu osvojila prvo mjesto sa sedam bodova

16.11.2021.
16:35
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija izborila je plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine u Škotskoj.

Momčad koju vodi Josip Šimunić je nakon pobjeda protiv Gibraltara (7-0) i Armenije (2-0), u Karlovcu odigrala 1-1 protiv Škotske što je bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela u 29. minuti golom Franje Ivanovića, a u sudačkoj nadoknadi je izjednačio Alex Lowry. Hrvatska je od 43. minute igrala s igračem manje zbog Ivanovićeva isključenja. U drugoj utakmici trećeg kola Armenija je u Lučkom pobijedila Gibraltar sa 1-0.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Čestitam igračima na trudu i zalaganju. Ostaje žal zbog primljenog pogotka u sudačkoj nadoknadi, bilo bi lijepo da smo zadržali maksimalan učinak bez primljenog gola, ali, što je, tu je. Činjenica je da smo pedeset minuta igrali s igračem manje, ali, bez obzira na to, dečki su se bacali na glavu i istodobno igrali pametno i mudro. Ostvarili smo plasman u Elitno kolo, uskoro ćemo saznati protivnike i predstoji nam dobro se pripremiti. U predstojećem razdoblju pratit ćemo igrače, voditi brigu o tome u kakvoj su formi kako bismo spremni dočekali proljeće," kazao je Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na koncu osvojila prvo mjesto sa sedam bodova, Armenija je druga sa šest, Škotska na trećem mjestu ima četiri boda, dok je Gibraltar na začelju s nulom.

U Elitnoj rundi kvalifikacija igrat će 28 reprezentacija koje će biti podijeljene u sedam skupina sa po četiri ekipe. Na EURO će se plasirati sedam pobjednika skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo