HRVATSKI STRUČNJAK O PADU ĐOKOVIĆA: / 'Žao mi ga je gledati ovakvog. Fizički i psihički nije spreman'

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Pilić smatra kako je Đoković u problemima, ali vjeruje u njegov povratak

26.3.2018.
9:09
Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić smatra kako najbolji srpski tenisač Novak Đoković nije spreman u ovom trenutku natjecati se na najvišoj razini. Đoković je u drugom kolu Miamiju lako poražen od Benoita Pairea 3:6, 4:6, a više od poraza njegove je obožavatelje zabrinuta igra i fizička pripremljenost. Pao je već nakon 20 minuta igre i nije nikako mogao uhvatiti ritam.

"To se događa kad se vratiš na teren poslije duže stanke"

NEPREPOZNATLJIVI ĐOKOVIĆ DOŽIVIO NOVI DEBAKL: Bivši prvi tenisač bez ikakvih šansi protiv 47. igrača svijeta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak djeluje jako loše i čini mi se da nije fizički i psihički spreman za turnire. To nije onaj Đoković kojeg svi znamo. Gledao sam ga u Miamiju i vidio da mu nije lako, trudio se, ali nije išlo", rekao je njegov bivši trener Nikola Pilić za Kurir i dodao: "Žao mi ga je gledati ovakvog. Ovo u Miamiju je bilo ništa. Đoković mora biti mentalno i fizički siguran u sebe pa da se može boriti i pobjeđivati. Znam da mnogima izgleda nemoćno, ali to se događa kad se vratiš na teren poslije duže stanke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trenerski tim uz Đokovića

Jedan dio problema leži i o timu oko njega. Nakon rastanka s Borisom Beckerom i Marjanom Vajdom u njegovom trenerskom timu su Andre Agassi i Radek Štepanek koji nisu bili uz njega na zadnjem turniru.

"Ne možeš do dobrog rezultata bez logistike. Novak je naučio da ima trenera pored sebe i da mu pomogne kad mu ne ide. Mislim da je Štepanek prvi trener kod njega i pravi čovjek na kojeg se može osloniti. Agassi je to uz njega kao veliki igrač. Čeh nije bio tu jer mu je žena rodila, ali ubrzo će se morati staviti Đokoviću na raspolaganja. Ali, vjerujem ja u Novaka. Nije on zaboravio igrati tenis", zaključio je Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo