I U PARIZU IMA BUDALA: / Bude li ovakvih povika i na stadionu, Hrvatska će biti u grdnim problemima!

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Nekoliko tisuća hrvatskih navijača okupiralo je ulice Pariza uoči dvoboja protiv Turske, ali ne ponašaju se, nažalost, svi primjereno.

12.6.2016.
12:24
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Dokazuje to i snimka koju je na svome prifilu na Twitteru objavio engleski novinar Nick Ames. On je, doduše, zbog nepoznavanja hrvatskog jezika napisao da vlada prijateljska atmosfera, ali u stvarnosti je skupina navijača u 'kockastim' dresovima Turke počastila dobro poznatim povikom 'Za dom spremni'.

Huligani i pomoćni trener

Upravo se zbog ustaškog pozdrava hrvatska reprezentacija posljednjih godinu dana nalazi u velikim problemima. Zbog onih koji su bili 'za dom spremni' na utakmici protiv Norveške, Vatreni su protiv Italije morali igrati pred praznim tribinama. I na travnjaku s iscrtanom svastikom zbog koje je stigla nova kazna igranja dviju utakmica bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni to nije bilo dovoljno, pa su 'navijači' novim veličanjem fašizma na prijateljskim dvobojima protiv Izraela i Mađarske donijeli reprezentaciji još dvije utakmice pred praznim tribinama u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Josip Šimunić morao zaključiti karijeru u nacionalnoj momčadi zbog urlanja 'za dom' s mikrofonom u ruci na maksimirskom stadionu. No, popularni Joe je za to nagrađen mjestom pomoćnika aktualnog izbornika Ante Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, bude li grupa budala koja je na pariškim ulicama izvikivala 'za dom spremni' isto napravila i koji sat kasnije na Parku prinčeva kad krene prva utakmica Vatrenih na Europskom prvenstvu, možemo očekivati novu disciplinsku mjeru UEFA-e. Koja je za kaznu uvijek - spremna!

A da to nije bio jedini incident danas u Parizu, potvrdio nam je i naš reporter iz Francuske Saša Ibrulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo