IGOR ŠTIMAC KOMENTIRAO POTENCIJALNO POJAČANJE VATRENIH: / 'Daleko je od nivoa potrebnog za hrvatsku repku'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

"Kao i svaki drugi koji bi htio igrati za Hrvatsku, prvo mora službeno dobiti dozvolu Fife kako bi mogao uopće igrati, a onda mora i pokazati želju", komentirao je Štimac

20.3.2018.
17:01
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

Igor Štimac u Zagrebu je prezentirao projekt Utakmica života u kojem će mladi i neafirmirani od 18 do 25 godina starosti dobiti priliku dokazati se i ostvariti profesionalnu nogometnu karijeru. Vrhunac projekta bit će 12. lipnja kada će se igrati utakmica protiv Dinama, a najbolji igrač potpisat će s s Modrima profesionalni ugovor na godinu dana.

Osim predstavljanja tog projekta, Štimac se osvrnuo i na predstojeće prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Perua i Meksika:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je prilika za provjeriti što više igrača'

"Ovakve turneje najteže padaju izbornicima, jer teško je balansirati između želja klubova i paziti na igrače. Iako mislim da one koji su najviše u pogonu, u najjačim klubovima, možda ne bi ni trebalo zvati na ovakva putovanja. To su više okupljanja za one koji imaju manje prilike u reprezentaciji da se nametnu izborniku. No onda se opet postavlja pitanje rezultata, iako mislim da se u takvim utakmicama time najmanje treba opterećivati. Sada mu je prilika provjeriti što više igrača koji ga zanimaju', rekao je Štimac za tportal.

Komentirao je i potencijalno pojačanje hrvatske nacionalne vrste, Danija Olma:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i svaki drugi koji bi htio igrati za Hrvatsku, prvo mora službeno dobiti dozvolu Fife kako bi mogao uopće igrati, a onda mora i pokazati želju. Osim toga, svojom kvalitetom i igrama mora zaslužiti taj poziv. Istina, ove godine igra bolje nego prijašnjih, ali po mom mišljenju još je daleko od tog nivoa potrebnog za hrvatsku reprezentaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo