IGRAO JE ZA BENFICU I PORTO, ALI UVIJEK JE OSTAO PLAV U SRCU: / Legendarni modri as zna što Dinamo čeka u Portugalu

Image
Foto: Photo: Goran Jakus/24sata

Dobar dio karijere proveo je igrajući u Portugalu, ali uvijek je ostao miljenik Dinamovih navijača

23.2.2019.
16:31
Photo: Goran Jakus/24sata
VOYO logo

Bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota, koji je veći dio karijere proveo igrajući za portugalske klubove Benficu i Porto u razgovoru za 24 sata otkrio je kako misli da Dinamo itekako ima šanse protiv Portugalaca, a prisjetio se i vremena koje je i sam proveo u Lisabonu.

"Naravno da idem na obje utakmice. Drago mi je da se publika vratila u Maksimir", kaže Šokota, koji se 2007. godine iz Porta vratio u Dinamo. Igrao je nakon toga još dvije godine za "modre", ali rado se sjeti vremena provedenog u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Respektira posao koji Bjelica radi

"Već su me zvali iz Benfice da budem njihov gost na uzvratnoj utakmici. Veselim se tome. U Lisabonu sam proveo četiri lijepe godine, volim Benficu, taj mi klub puno znači, ali Zagrepčanin sam i u ovim ću utakmicama navijati za svoj Dinamo", poručio je Tomo istaknuo da u ovom susretu nema favorita.

"Vjerujte mi, šanse za prolazak su 50-50. Ovaj Dinamo je toliko dobar da može izbaciti i Benficu", rekao je Šokota i prisjetio se kako je bilo igrati s Nenadom Bjelicom, danas Dinamovim trenerom, a nekad suigračem iz reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo zajedno na Euru 2004. godine. Bili smo baš jako dobri tih godina. Puno smo se družili. On je bio jedan jako smiren i inteligentan igrač. Smatrao sam da može postati odličan trener i on to danas itekako pokazuje. Radi velike stvari u trenerskoj karijeri, a svoje je igračko znanje očito prenio i na igrače Dinama. Sretan sam što mu tako dobro ide.", zaključio je bivši napadač Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo