MA KAKO JE TO MOGUĆE? / Igrao za najveće klubove u Italiji, osvojio Ligu prvaka, a sada nastupa za manje od jedne kune mjesečno

Image
Foto: Profimedia

Igrao je na tri Svjetska prvenstva, osvajao Ligu prvaka, a sad igra za manje od kune mjesečno

18.4.2022.
22:43
Profimedia
VOYO logo

Nema puno nogometaša koji se mogu pohvaliti da su igrali za dva velika rivala - Milan i Inter, a kamoli da su pritom osvajali Ligu prvaka i Seriju A. Jedan od takvih je Sulley Ally Muntari, bivši ganski reprezentativac. Ovaj 37-godišnjak se umirovio prije tri godine, a sada se vratio na nogometne travnjake.

Image
VELIKA POBJEDA DINAMA /

Pogledajte kako je izgledao triler na Rujevici. Još dugo će se pričati o ovom derbiju

Image
VELIKA POBJEDA DINAMA /

Pogledajte kako je izgledao triler na Rujevici. Još dugo će se pričati o ovom derbiju

Nekada fantastični veznjak Gane i suigrač našeg Nike Kranjčara u Portsmoutha, s Interom je osvojio Ligu prvaka i Seriju A kada ih je vodio Jose Mourinho, dok je u Engleskoj osvojio FA kup. Dugo godina je bio član i jedan od vođa na terenu ganske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se s 37 godina vratio nogometu i to na nagovor sina. Naime, Muntari je potpisao s Hearts of Oak iz Gane. Fantastični veznjak nosi dres s brojem deset, a već je skupio šest nastupa i postigao jedan pogodak. U kuloarima se spominje i njegov povratak u reprezentaciju, koja mora igrati protiv Nigerije ako na kraju godine žele u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastična karijera

Mnogi nogometaši se nakon nekoliko godina vraćaju nogometu, tako da ovo ne bi bila neka posebna vijest da u javnost nisu iscurili detalji ugovora koji je Muntari potpisao. Tamošnji mediji pisali su o njegovim zahtjevima prije potpisa ugovora, a što je nekad sjajni veznjak tražio zvuči nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klupski predsjednik i još nekoliko ljudi sastalo se s Muntarijem i pitali smo ga koliko bi htio zarađivati. Da vidimo hoćemo li ga uopće moći priuštiti. Odgovorio nam je da će igrati za jedan ganski cedi. Sulley je veliki igrač", ispričao je član klupskog odbora Nyaho Tamakloe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno niste upoznati s ovom valutom, ali jedan ganski cedi ima vrijednost kao i 0,94 lipe. Točnije, Muntari će mjesečno zarađivati manje od jedne kune. S obzirom kakvu je karijeru imao te je jedan od najpoznatijih nogometaša svoje zemlje, njegova je budućnost zagarantirana, ali je ovo svejedno hvalevrijedan potez.

Image

Muntari je još kao dječak stigao u Udinese iz Liberty Professionalsa, a potom je nastupao za Portsmouth, Inter, Sunderland, Milan, Ittihad, Pescaru, Deportivo i Albacete. 2019. objesio je kopačke o klin, ali se sada vratio. S Interom je osvojio ukupno osam trofeja, a s Ganom je nastupao na tri Svjetska prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo