'IMALI SMO VIŠE PRILIKA I NEZASLUŽENO IZGUBILI': / Heroj Vatrenih progovorio o bolnom porazu protiv Francuza

Image
Foto: Profimedia

Francuska je u srijedu rezultatom 2:1 pobijedila Hrvatsku u Ligi nacija

15.10.2020.
19:42
Profimedia
VOYO logo

Dvadesettrogodišnji Nikola Vlašić postigao je jedini pogodak za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u porazu protiv Francuske (1:2) u Ligi nacija.

Image
FRANCUZI SE NAKLONILI RAKITIĆEVOM NASLJEDNIKU I POKOPALI DVOJICU SREBRNIH VATRENIH; /

'On nas je ranio, bio je presudan'

Image
FRANCUZI SE NAKLONILI RAKITIĆEVOM NASLJEDNIKU I POKOPALI DVOJICU SREBRNIH VATRENIH; /

'On nas je ranio, bio je presudan'

Vlašić je odigrao izvrsnu utakmicu, nakon koje su se na njegov račun slijevali hvalospjevi, a dan nakon tog susreta on je podijelio svoje dojmove u intervjuu za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Možemo se nositi s njima'

"Moglo je i bolje, ali nakon prošlog okupljanja i uvjerljivih poraza od Portugala i Francuske bilo je bitno vratiti samopouzdanje i upisati pobjede. Već u Švicarskoj su oni koji su dobili priliku pokazali da se na njih i te kako može računati. Nemojmo se zavaravati, Švicarci su jako opasna reprezentacija s puno dobrih igrača, i to je bila vrijedna pobjeda. Protiv Švedske je bila tvrda utakmica u kojoj smo potvrdili da kad igramo kako treba, svakoga možemo pobijediti. Pobjeda nam je bila jako važna za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Što se tiče Francuske, smatram kako smo bili bolji i dominirali, osim u početnih 15 minuta, imali smo više prilika i nezasluženo smo izgubili. Slaba nam je to utjeha, više bih volio da su nas nadigrali a da smo pobijedili, no i ovako je lijepo saznanje da se možemo nositi s njima", smatra Vlašić, koji je zatim prokomentirao svoj nastup:

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nikola Vlašić slavi pogodak

"Već sam rekao da bih mijenjao golove za bodove kad bi bilo moguće. Uvijek pokušavam zabiti i tako pomoći momčadi, ali oba gola su momčadska, plod su akcija u kojima je sudjelovalo više igrača. Nogomet je kolektivna igra i ništa, ili vrlo malo, možeš napraviti sam, bez pomoći suigrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvale za drugog Vatrenog

Vlašić je nogometaš za kojeg se predviđa da će biti ptredvodnik Vatrenih u budućnosti. Njegov nastup je nakon dvoboja s Francuzima ishvalio kolega iz nacionalne momčadi i još jedna nadolazeća zvijezda Josip Brekalo, a sada je Vlašić poslao komplimente u suprotnom smjeru.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Josip Brekalo

"O njemu ne treba ni trošiti riječi, Josip je vrhunski igrač, moderan, agresivan, može probiti, asistirati, zabiti, dovoljno je baciti pogled na njegovu statistiku i sve će vam biti jasno. Stvarno je gušt igrati s njim, jako dobro se razumijemo na terenu i to se vidi po asistencijama i golovima", rekao je 'Niksi' o svojem suigraču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost reprezentacije

Nakon što je hrvatska reprezentacija na SP-u u Rusiji osvojila srebro, nakon čega su se oprostili neki 'senatori', izbornik Dalić je krenuo u pomlađivanje pa su priliku na velikoj sceni dobili neki mladići koji nisu tako dobro poznati hrvatskoj javnosti.

"Jako je dobro to što imamo široki krug kandidata na koje izbornik može računati. Osim Luke, Perišića, Broza, Lovrena... svi ostali se moramo dokazivati i igrati dobro u klubovima da bismo izborili mjesto u početnoj postavi. To je najbolja potvrda kvalitete ove reprezentacije", rekao je Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se nadigravati sa svima

On je jedna od najvećih zvijezda ruskog CSKA i ne biježi od odgovornosti u dvoboju sa snažnim protivnicima.

"Uvijek sam volio igrati protiv kvalitetnijih protivnika, a ne pobjeđivati nekoga 4-0 ili 5-0. Imam stvarno veliki respekt prema zvijezdama poput Griezmanna, Mbappéa...., ali oduvijek sam imao visoko samopouzdanje i mišljenje o sebi, i nemam problem nadigravati se s bilo kim, pa tako ni s njima. Mislim da sam dokazao da mogu igrati na najvišem nivou i da to nije samo prazna priča", poručio je Vatreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo