'LOV NA VJEŠTICE' / Blažičko 'otpustio kočnice' u prijenosu uživo: 'Glupost je teško liječiti...'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Tijekom jučerašnje utakmice Dinama i Valura komentator na HNTV-u Ivica Blažićko stao je u obranu svog kolege

14.7.2021.
10:28
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Engleska javnost zgrožena je rasističkim komentarima na engleske nogometaše. Naime, u finalu Europskog prvenstva penale su promašili tamnoputi igrači Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka, a dio engleskih navijača rasističkim je vrijeđanjem reagirao na njihov neuspjeh.

U međuvremenu je novinar Edo Pezzi gostovao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 u kojem se osvrnuo na finale Eura. Tom je prilikom dao neke kontroverzne izjave o engleskoj reprezentaciji i toj zemlji i to u trenutku kad je cijela Engleska na nogama zbog gore navedenih događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam živio u Engleskoj godinu dana kao student, tamo davno na Svjetskom prvenstvu 1966. u nogometu. To je bio sasvim drukčiji narod od ovoga sada. Svašta je došlo u tu zemlju i tu se ne treba čuditi ovim stvarima. Oni su previše napuhani, oni previše misle da su oni jedini i kako oni kažu "izmislili smo nogomet", tako da sva ova zezancija, gdje su talijanski igrači sad rekli "Nogomet se vratio kući", ali su mislili na Rim, mene veseli", rekao je, između ostalog, Pezzi na HRT-u.

Image
DINAMOVI NAVIJAČI IZBAČENI SA STADIONA /

Boysi u potpunosti nadglasali domaće snage, ali je krajem prvog poluvremena uslijedio hladan tuš

Image
DINAMOVI NAVIJAČI IZBAČENI SA STADIONA /

Boysi u potpunosti nadglasali domaće snage, ali je krajem prvog poluvremena uslijedio hladan tuš

Blažićko stao u obranu

Tijekom jučerašnje utakmice Dinama i Valura komentator na HNTV-u Ivan Blažičko stao je u obranu svog kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim vas za oproštenje, za kratku digresiju. U moru medijskih gluposti, danas se hrvatska javnost zabavljala jednom spektakularnom. Radijski i TV veteran zbog svojih je razmišljanja o engleskoj reprezentaciji i Euru prozvan, ni manje ni više, rasistom", započeo je Blažićko pa dodao:

"Dragi barba Edo, želim ti zdravlje i puno dobrog duha. Uz poruku, nisi sam, glupost je teško liječiti. Moja podrška sigurno nije puno vrijedna, ali bilo bi dobro da je jave stotine sportaša. Kroz karijeru je izvještavao i razgovarao sa stotinama njih, bez obzira jesu li bili tamnoputi ili krivoputi... Neka se jave pa da ovaj hinjeni i stupidni lov na vještice prestane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo