PSOVAO I VRIJEĐAO / Ivan Leko doznao kaznu za divljanje na Superkupu, globu dobio i Dinamo

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Leko je kažnjen zbog vrijeđanja suca Bela u završnici prvog poluvremena Superkupa, zbog čega je i isključen

24.7.2023.
17:36
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Glavni trener Hajduka, Ivan Leko, kažnjen je temeljen članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom obavljanja funkcije na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2.500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice, uslijed čega je i bio isključen, objavio je HNS.

Image
NOVI IGRAČ /

Dinamo misterioznom objavom na mrežama predstavio novo pojačanje: Igra na problematičnoj poziciji

Image
NOVI IGRAČ /

Dinamo misterioznom objavom na mrežama predstavio novo pojačanje: Igra na problematičnoj poziciji

Hajduk sad ima rok od osam dana za podnošenje žalbe, što znači da će Leko voditi momčad u redbiju protiv Rijeke koji se igra nadolazeće nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Leko je isključen u završnici prvog poluvremena Superkupa nakon što je burno reagirao na jednu odluku suca Bela. Incident je imao svoj nastavak i u svlačionici kada je Leko vulgarno vrijeđao suca, a sve je ironično komentirao i na konferenciji za medije.

"Moja reakcija je loša. Žuti karton, korektno. Ali ti da trenera Hajduka isključiš radi toga!? Okrenem se i dobijem crveni karton. Možda mu treba autoritet, možda je ego. Navodno je dobar sudac, najbolji ovdje i sad on na meni gradi svoj autoritet. Nisam ja ovdje došao, da ne kažem odakle, da me se ponižava i da nama, kao klubu, kao mojoj momčadi, oduzima situaciju da uzmemo trofej", rekao je na press konferneciji leko, koji je svoje isključenje nazvao "smiješnim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Za taj ispad Leki je prijetila žestoka kazna, čak dvostruko veća od ove koju je dobio.

"Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci", stoji u članku 52 Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, HNS je objavio da su zbog pirotehnike na Superkupu kažnjeni i Hajduk i Dinamo. s identičnom novčanom kaznom - 3 tisuće eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo