Stigla kazna za veliku glupost pred utakmicu s Dinamom

Tomislav Ivković i Mario Musa dobili su kazne za namjerno dobivanje žutog kartona na utakmici Lokomotive i Osijeka.

3.10.2014.
15:51
VOYO logo

"Ja sam trener, ja odgovaram za svoje postupke, ja radim ono što mi momčadi najbolje paše, ja sam jedini koji odlučuje o tome", rekao je Ivković nakon što je naredio svom igraču da dobije žuti karton kako bi propustio utakmicu protiv Dinama.

Svugdje u svijetu bilo bi nelogično da trener četvrtoplasirane momčadi pred utakmicu s vodećom momčadi prvenstva se rješava ponajboljeg igrača, no o vezi Dinama i Lokomotive znaju i vrapci na grani. Ivković svoj postupak nije ni skrivao, čule su ga kamere, kada je naredio igraču, a kasnije je bio i bahat kad je 'uhvaćen s prstima u pekmezu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se to dogodilo Jose Mourinhu, Real je dobio 120.000 eura kazne, Portugalac nije mogao voditi momčad dvije utakmice, a kažnjeni su Alonso i Ramos, dvojac koji je dobio naredbe za kartone. U Hrvatskoj? Samo financijski. I to ne baš jako.

Ivković se na kraju ispričao, evo što je sve rekao na posebnoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/T9JFp8P5k7c

Disciplinski sudac našeg prvenstva Krešimir Vlajčević nakon provedenog postupka po prijavi povjerenika za natjecanje donio je odluke o novčanim kaznama za Tomislava Ivkovića i Maria Musu, trenera i igrača NK Lokomotiva, zbog povreda odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Ivković tako će morati platiti kaznu u iznosu od 10.000 kuna, a igrač Musa 1.000 kuna.

Disciplinski sudac u provedenom postupku utvrdio je, a što su prijavljeni u svojim očitovanjima priznali, da je trener Ivković u završnici utakmice Lokomotiva-Osijek tražio od igrača Muse da namjerno dobije žuti karton kako bi na slijedećoj prvenstvenoj utakmici odradio automatsku kaznu zbog treće opomene u nizu i tako naredne utakmice igrao bez opterećenja i razmišljanja o mogućoj kazni zbog novog žutog kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo