IVO GRBIĆ I SLUŽBENO POSTAO PETI HRVAT U ATLETICO MADRIDU: / Lokomotiva će zaraditi više nego što je itko predvidio?

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Iz Atletica u Lokomotivu je pak otišao 21-godišnji brazilski vratar Alexandre Dos Santos Ferreira.

20.8.2020.
18:32
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Novi hrvatski nogometni reprezentativac Ivo Grbić (24) od četvrtka je član španjolskog velikana Atletica iz Madrida s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, potvrdili iz Atletica i Grbićeva dosadašnjeg kluba, hrvatskog doprvaka Lokomtive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico i Lokomotiva nisu objavili vrijednost transfera, no najpoznatiji portal koji se bavi transferima Transfermarkt objavio je da se radi o transferu vrijednom sedam milijuna eura. To je milijun eura više nego se pretpostavljalo. Naime, smatralo se da će transfer biti vrijedan 3,5 milijuna eura te da bi se s bonusima mogao popeti do šest milijuna eura.

"Ponosni smo što možemo objaviti kako je ovo najznačajniji Lokomotivin transfer u povijesti. Zahvalni smo Ivi za njegov doprinos u Lokomotivi, koji je svojim obranama apsolutno zaslužio ovaj sjajan transfer kao i poziv u A reprezentaciju Hrvatske!", objavila je Lokomotiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peti Hrvat u rojiblancosima

Grbić je peti hrvatski nogometaš u 117 godina dugoj povijesti Atletica. Prije njega su ondje u prvoj momčadi bili trener Tomislav Ivić (1990.-1991.) i napadač Mario Mandžukić (2013.-2014.), a aktualni članovi su napadač Nikola Kalinić, koji je ove sezone bio na posudbi u Romi, te desni branič Šime Vrsaljko. U podmlatku crveno-bijelih je bio i hrvatski veznjak Marko Alvir (2013.- 2015.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Atletica u Lokomotivu je pak otišao 21-godišnji brazilski vratar Alexandre Dos Santos Ferreira. Dos Santos je prosljednje četiri sezone proveo u madridskom Atleticu, a prošle je sezone bio član B momčadi kluba iz španjolske prijestolnice.

Tijekom dosadašnje karijere Dos Santos je bio na listama poziva za brazilsku mladu reprezentaciju. Ranije tijekom dana Atletico je napustio dosadašnji pričuvni vratar Antonio Adan (33) kojem je istekao ugovor. No, ispred Grbića još uvijek kao prvi vratar momčadi ostaje Slovenac Jan Oblak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo