IZBORNIK PORTUGALA NAHVALIO VATRENE: / 'Hrvati su morski psi, grabežljivci kojima nitko ne želi stati na put'

Image
Foto: AFP

Izbornik Portugala Fernando Santos jučer je prokomentirao reprezentaciju Hrvatske.

23.6.2016.
9:53
AFP
VOYO logo

Kad je doznao da u osmini finala ide na Hrvatsku, nije mu bilo svejedno. Jer je u natjecanju po skupinama prošao - pakao. A Hrvati su - hit! Naime, najslabija grupa na Euru umalo je postala kobnom za Portugal. Bivši europski viceprvaci, polufinalisti sa zadnjeg Eura, progurali su se u osminu finala s trima bodovima i trima remijima. U posljednjoj utakmici protiv Mađarske mogli su s pobjedom osvojiti skupinu, a s porazom ispasti.

Image
ČUDESNA UTAKMICA U LYONU: /

Portugal i Mađarska odigrali 3-3, Island golom u 94. minuti zagorčao Vatrenima život

Image
ČUDESNA UTAKMICA U LYONU: /

Portugal i Mađarska odigrali 3-3, Island golom u 94. minuti zagorčao Vatrenima život

Portugal se spasio protiv Mađarske i otišao na - Hrvate

Na kraju su u najboljoj utakmici na turniru do sada odigrali 3:3 i da je u utakmici Islanda i Austrije završilo 1:1, išli bi na Englesku. Ovako je Island slavio pogotkom Traustasona u 94. minuti i Portugal poslao na Hrvate. Pragmatičar. Totalni. Jer upravo je pragmatično reagirao na treće mjesto Portugala u skupini F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FRANCISCO LEONG

"Između jedne ptice u ruci i dvije na grani, radije bih imao onu u ruci", kazat će Santos i dati do znanja novinarima kako su njegovi izabranici napravili apsolutno sve protiv pobjednika skupine Mađarske ne bi li došli do pobjede.

"Nisam ja lud".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda nije lud, ali je itekako bio u panici kad je Mađarska povela s 1-0, 2-1 i 3-2.

Hrvatska rapsodija na Euru odjeknula i u Portugalu

"Bili smo odlučni i zato smo u nokaut fazi. To je bio naš glavni cilj uoči natjecanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Odlučna je bila i Hrvatska u natjecanju po skupinama. I više nego odlučna. Ono što su Vatreni pokazali u utakmicama protiv Turske, Češke a posebno protiv Španjolske odjeknulo je u Portugalu. Je li Hrvatska za Portugal bolji ždrijeb nego Engleska, vidjet ćemo u subotu. No ono što je važno jest da Portugalu nije svejedno. Niti malo. Santos je za hrvatsku upotrijebio jednu zanimljivu riječ - tubarão – morski pas, jer portugalski izbornik vidi Hrvate kao grabežljivce kojima nitko ne želi stati na put i koji se bore do zadnjeg, koji igraju jako dobar nogomet na ovom natjecanju.

'Sraz s Hrvatskom je poput finala'

"Španjolska je izgubila od Hrvatske i kiksala izgubivši na kraju vodeće mjesto u grupi D. Hrvatska je skupina morskih pasa. Znate, na ovom natjecanju postoje dvije ili tri ekipe koje su favoriti za naslov, a nakon njih dolaze oni koji imaju ambicije otići do kraja. Hrvatska je u takvoj grupi jer ima momčad kvalitetnih pojedinaca. U toj grupi smo još mi i Belgija", istaknuo je Santos, piše portugalski Observador, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

"Bit će to sraz poput finala. A za finale će nam trebati požrtvovnosti, dobrog nogometa, borbeni duh i odlučnosti".

Najveća prijetnja za Hrvatsku bit će tko drugi nego Ronaldo koji je također nahvalio Vatrene kazavši kako su odlična momčad. Inače, Ronaldo je u utakmici protiv Mađarske postigao dva gola i ušao u povijest. Naime, CR7 postao je prvi nogometaš u povijesti koji je zabijao golove na četiri različita Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je pobjednik, zabija golove, golovi mu podižu samopouzdanje", dao je do znanja Santos.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo