Kakav propust Mamića: Da li su umirovili hrvatskog junaka?

Kapetan Dinama, 36 - godišnji Joe Šimunić, nije bio u sastavu protiv Red Bull Salzburga. Štoviše, nije bio niti na klupi.

7.11.2014.
14:26
VOYO logo

Obrana Dinama ove sezone je najslabiji dio zagrebačke momčadi. Kiksevi Modre zadnje linije u europskim porazima protiv Celtica (1:0) i Red Bull Salzburga (4:2, 1:5) tjeraju u očaj ljubitelje zagrebačkog kluba. Trener Zoran Mamić već je nekoliko puta naglasio kako je defenziva najveći problem u igri Dinama ove sezone. Stoga je Mamić ove sezone u zadnjoj liniji izrotirao dosta igrača. U toj rotaciji šansu su dobili gotovo svi, a neki koji su uživali povjerenje, otpali su. Tu prije svega mislimo na Sigalija i Šimunića, koji su, čini se, kod Mamića sasvim otpisani. Umjesto njih, strateg Dinama ima novi tandem Taravel - Šimunović, a koliko će oni izdržati u rotaciji, vrijedi vidjeti.

//www.youtube.com/embed/7Oe4XTHgqww

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu su odigrali solidno, protiv Red Bulla u Zagrebu loše, jednako kao cijela momčad. No, to i nije neko iznenađenje. Šimunović ipak nema toliko europskog iskustva, dok se Taravel još mora uigrati. Francuski obrambeni igrač je dobar dio prošle sezone izbivao s travnjaka zbog teške ozljede koljena, točnije križnih ligamenata.

Sada se Taravel vratio u pun natjecateljski pogon, ali njegove ozbiljne utakmice ove sezone bile su protiv Lokomotive, Osijeka (postigao i gol) i Splita. Međutim, poastavlja se pitanje, što je s Šimunićem i gdje je on u planovima Mamića? U njegovom odstustvu, Domagoj Antolić je preuzeo kapetansku traku, a Šimunić je, navodno, smješten na tribine, daleko i od klupe. Ali, bivšeg Vatrenog nitko nije vidio na tribinama protiv Austrijanaca. Do kraja polusezone Dinamo ima još osam utakmica, protiv Astre i Celtica u Europskoj ligi, te derbiji u hrvatskom nogometnom prvenstvu s Hajdukom i Rijekom. Uz navedene srazove, Dinamo će igrati još i protiv Istre i Zagreba, a čeka ga i domaći okršaj protiv Slaven Belupa. Stoga bi logično bilo da se Šimunić oprosti od nogometa u derbiju protiv velikog rivala, Hajduka. Najveća utakmica hrvatskog nogometa, Dinamo je u tom srazu favorit, pobjedom bi Šimunić zaokružio svoju karijeru. Sve se poklapa! Taj 22. studeni bi mogao biti dan kad će Šimunić završiti karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, isto tako, ne bismo se iznenadili da je kup utakmica Opatije i Dinama bila zadnja profesionalna partija Josipa Šimunića.

Živi bili, pa vidjeli...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo