Mourinho nakon senzacije: 'Istina je, kriv sam'

'Istina je, kriv sam za ovaj poraz, ali sad se svi moramo smiriti.

19.9.2013.
8:58
VOYO logo

Basel je u srijedu navečer šokirao Chelsea i pobijedio ga usred Londona 2:1, a Jose Mourinho je nakon utakmice preuzeo krivicu na sebe.

"U ovakvim trenucima trener uvijek mora prihvatiti odgovornost. Istina je, kriv sam za ovaj poraz, ali sad se svi moramo smiriti. Ovo nije katastrofa, nogomet je takav, ponekad pobijediš, a ponekad izgubiš. Naravno da nisam sretan, ali sad moramo pokazati karakter. U preostalim utakmicama moramo igrati bolje i uzeti bodove jer ne želimo igrati Europsku ligu. Uvjeren sam da ćemo na kraju ipak proći dalje", rekao je Jose Mourinhote dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Basel je igrao dobro, odlično se branio. Imali smo često loptu u našim nogama, ali nismo stvorili puno prilika."

Trener katalonskog nogometnog diva Barcelone, Gerardo Martino, priznao je nakon visoke 4:0 pobjede njegove momčadi nad Ajaxom u 1. kolu Lige prvaka da nije bio u potpunosti zadovoljan igrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo bili toliko dominantni koliko rezultat prikazuje, no zaslužili smo pobijediti. U drugom smo poluvremenu mogli bolje kontrolirati utakmicu", rekao je Martino, koji se nakon toga morao "pravdati" zašto je ostavio Xavija na klupi za pričuve:

"Imamo tri igrača za dvije pozicije. Rotirat ćemo igrače", veli argentinski stručnjak, na kojeg se nadovezao junak uvjerljive pobjede i strijelac hat-tricka, Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je vrlo bitno da krenemo pobjedom. Dobro je da imamo više alternative u našoj igri, pa sada igramo i na kontranapade, dugačka ubacivanja i proigravanja", rekao je kratko drugi najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka sa 62 pogotka na svom kontu.

Skupina E Chelsea - Basel 1:2 Schalke - Steaua 3:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina F Napoli - Dortmund 2:1 Marseille - Arsenal 1:2

Skupina G Austria - Porto 0:1 Atletico - Zenit 3:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina H Milan - Celtic 2:0 Barcelona - Ajax 4:0

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo