Smiješna kazna Šimuniću izazvala nevjericu i u Hrvatskoj i u Srbiji

Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić, koji je na utakmici protiv Srbije brutalno startao na Miralema Sulejmanija i zaradio izravni crveni karton, dobio je 'samo' dvije utakmice suspenzije.

2.10.2013.
12:44
VOYO logo

Srpska nogometna javnost osudila je čin Josipa Šimunića nazvavši ga 'brutalnim za zatvor', a čelnim ljudima FIFA-e odaslala poruku da takvom igraču treba zabraniti igrati nogomet.

No, FIFA se očito s tim nije složila, te je odlučila Šimunića kazniti samo dvjema utakmicama neigranja. Tako će pouzdani stoper Štimčeve momčadi preskočiti susrete protiv Belgije 11. 10. u Zagrebu te 15. 10. na gostovanju protiv Škotske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joe bi Vatrenima tako trebao biti na raspolaganju već u dodatnim kvalifikacijama.

A za propuste u organizaciji na utakmici s Hrvatskom, točnije zbog zapaljenih baklji i topovskih udara, trganja stolica i bacanja istih na teren, te vrijeđanja gostujućih navijača, Srbija je kažnjena s 50 tisuća švicarskih franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/I-VFM57FoUM

Srpska javnost negoduje, prvenstvo zbog odluke o Šimuniću. Smatraju da je hrvatski reprezentativac dobio sramotnu i neobjašnjivo blagu kaznu, iako je po njihovim riječima zaslužio minimalno onu zatvorsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video i prisjetite se kako je to izgledalo, pa prosudite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo