JELIČIĆ RASTURIO ODGOVORNE: / 'Sudac je dobio uputu 'Pajdo, radi što hoćeš', umjesto VAR-a treba uvesti moralne osobe'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Joško Jeličić analizirao je utakmicu između Dinama i Hajduka bez dlake na jeziku

19.2.2018.
20:55
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk i Dinamo odigrali su sinoć najveći hrvatski derbi, a Joško Jeličić u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao je obje momčadi te poteze trenera u slavlju Hajduka. Splićani su svladali Modre 1:0 pogotkom Francka Ohandze nakon pogreške Dinamove obrane i nesporazuma s vratarom.

MATEO BEUSAN SECIRAO JE SVE POGREŠKE NA HRVATSKOM DERBIJU: Evo gdje je sudac Pejin grubo oštetio obje momčadi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjela se jasna ideja"

"Ako moram tražiti nešto dobro, obje momčadi su dobro igrale bez lopte, vidjela se jasna ideja. Igra prema naprijed je bila slaba, siromašna samo 30 minuta čiste igre. Karlo Letica je imao najviše loptu u posjedu što je Hajduka tiče. Jako malo ideje bilo je prema naprijed", počeo je Jela.

DINAMO – HAJDUK 0-1: Splićani preživjeli sve šokove, isključenje igrača i trenera te jedanaesterac i slavili u velikom derbiju hrvatskog nogometa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u prvom poluvremenu dosuđeno čak 25 prekršaja, Jeličić ne vidi razloge tome samo u sucu. "Nije problem samo u sudačkom kriteriju, nego i brzini igre. Lopta je išla sporo, bilo je puno kontakata i onda malo čiste igre", izjavio je te nastavio: "Kopić je dobro detektirao igru Dinama, pogotovo prema Doumbiji, dobro su stajali kada su Modri imali loptu, ali nisu imali ideju za prema naprijed."

"Dobro se adaptirao na drugom poluvremenu"

Pohvalio je ipak u jednom segmentu i trenutačno vodeću momčad hrvatskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUKOV PREDSJEDNIK NAKON DERBIJA: Kos pričao o rušenju Maksimirske tvrđave, sučevim pogreškama i otkrio ostaje li Ohandza

"Dinamo je bio deficitaran na bočnim pozicijama, a trener zagrebačke momčadi Mario Cvitanović se dobro adaptirao na drugom poluvremenu te je lakše dolazio do treće četvrtine terena. Hajduk je u drugom dijelu dosta energetski pao. Njihove linije su bile dosta povučenije u drugom dijelu. Cvitanović je dosta ziheraški ušao u utakmicu, i dobro da su doživjeli poraz jer moraju biti spremni za ono što dolazi - Europa. Mora puno raditi na organizaciji igre", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je posljedica, umjesto VAR-a da se uvedu moralne osobe s dignitetom"

Govorio je bivši nogometaš o suđenju: "Ovo je posljedica, umjesto VAR-a da se uvedu moralne osobe s dignitetom da steknemo povjerenje. Vidjeli smo što je pogreška, a što je namjera. Mister Respect za Hajduk nije prije dvije, tri sezone nije sudio penal s Lokomotivom, sa Soudanijom poznata situacija i sve u konačnici dođe do ovoga", zaključio je. "Dobio je tako uputu: "Pajdo, radi što hoćeš!". Konstantno griješi, a osim njega, treba se promijeniti kompletno vodstvo pa ćemo onda konačno imati povjerenja u suce."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo