KAPETAN MARINOVIĆ / Junak blistave večeri hrvatskog futsala: 'Napokon sam dočekao SP s Hrvatskom! Jako sam to želio!'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Sada moramo uživati u trenutku, proslaviti, a kada dođe vrijeme dobro se pripremiti za SP i siguran sam tamo nećemo biti samo prolaznici'

16.4.2024.
23:39
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Napokon sam to dočekao, prvi puta idem na Svjetsko prvenstvo nakon puno godina u reprezentaciji, kazao je kapetan futsalske reprezentacije Dario Marinović nakon trijumfa protiv Poljske u play-offu i plasmana na Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine igra u Uzbekistanu.

Image
SJAJAN USPJEH /

Hrvatska reprezentacija nakon 24 godine izborila plasman na SP u futsalu

Image
SJAJAN USPJEH /

Hrvatska reprezentacija nakon 24 godine izborila plasman na SP u futsalu

Hrvatska je u prvom susretu play-offa na gostovanju u Koszalinu pobijedila sa 3-2, dok je uzvrat u KC Dražen Petrović završio 2-2. Hrvatska je povela 2-0 golovima Darija Marinovića (16) i Franca Jelovčića (30), dok su za Poljake zabili Piotr Skiepko (34) i Michal Kubik (59).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski igrači futsala do sada su samo jednom sudjelovali na svjetskom prvenstvu i to 2000. u Gvatemali ispavši u drugom krugu natjecanja. Zlato su osvojili Španjolci, a Hrvatska je na koncu bila peta.

"Napokon sam to dočekao, prvi put idem na Svjetsko prvenstvo nakon puno godina u reprezentaciji, jako mi je to nedostajalo i jako sam to želio. Imali smo pritisak neuspjeha, ali zbog tih neuspjeha ovaj je uspjeh još veći," kazao je Marinović za HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je njegovim golom Hrvatska povela u 16. minuti, a velike zasluge ima i za drugi pogodak.

"Posve zasluženo smo prošli uz pomoć ove divne publike, pokazali smo da smo bolji od Poljske. Sada moramo uživati u trenutku, proslaviti, a kada dođe vrijeme dobro se pripremiti za Svjetsko prvenstvo i siguran sam tamo nećemo biti samo prolaznici," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnu predstavu pružio je i vratar Zoran Primić.

"Bilo je napeto, borili smo se kao lavovi u odličnoj atmosferi, izvukli smo sve što smo morali, bili smo bolji i zasluženo idemo na Svjetsko prvenstvo," kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Hrvatska povela sa 2-0, Poljaci su u završnici uspjeli izjednačiti, ali ne i zabiti treći gol.

"Išla je Poljska na sve ili ništa, zabila nam je nakon crvenog kartona i pogodak za izjednačenje, ali spasili smo se. Publika nam je bila šesti igrač, a na treningu smo vježbali i situacije s igračem manje. Odradili smo sve kako treba," dodao je Primić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SP-u u Uzbekistanu sudjelovat će 24 reprezetacije, a naslov će braniti Portugalci koji su 2021. na SP-u u Litvi u finalu porazili Argentinu sa 2-1.

Ždrijeb skupina bit će 26. svibnja u Samarkandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo