'Kad idemo u goste prijete da će nam dati po guzi!'

'Znao sam čuti, kad dolazimo na gostovanja, kako govore da će nam dati po guzi. To me malo zapali, jer znamo mi i vratiti.

18.3.2011.
18:05
VOYO logo

U predvečerje derbija s Hajdukom trenera Dinama Vahida Halilhodžića zatekla je još jedna loša vijest - Šime Vrsaljko otpao je za subotnju utakmicu i teško da će više zaigrati ovog proljeća.

"Ovdje stalno imam problema s ozljedama, nikad ni u jednom klubu nisam imao toliko problema. I sad su stigle nove loše vijesti, vjerojatno će Vrsaljko na operaciju. Nije riječ o trbušnom zidu nego o nečemu genetskom što radi probleme nakon umora. Probali smo konzervativno, odmarati ga, ali opet je imao bolove poslije jačih treninga. Već je ranije rečeno da bi to jednog dana morao operirati. Bolje je sada, dok su problemi manji, pa će i oporavak biti kraći, a i postoji opasnost od pucanja aduktora, tetiva", objasnio je situaciju trener Dinama i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, malo sam previše s liječnicima. Vrsaljko u prvom trenu nije želio ni čuti za operaciju. Razočaran je, no roditelji i on na kraju moraju donijeti odluku. Kad sam rekao da su me iz reprezentacije trebali pitati za mojeg igrača digla se bura, a vidite sada", kaže Vaha.

U derbiju, osim Vrsaljka, neće biti ni Bišćana ni Lončarića. Mesarić će skinuti gips da bi kandidirao, a upitan je i Rukavina koji još osjeća bolove, pa Vaha ne zna da li da bude u konkurenciji ili da ga dulje odmori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su sve posljednice muške borbe, a nije baš da nas maze suparnici", izjavio je Vaha i nakon pregleda liječničkog kartona svoje momčadi progovorio o Splićanima.

"I ja protiv izravnog suparnika imam više motiva, pa sam ih i više proučavao, puno sam radio. Čvrsti su, posebno opasni kad su u bloku pa krenu u kontranapad, odlični u prekidu. Od pet golova četiri su zabili nakon slobodnih udaraca. Vukušić, Trebotić i Anas Sharbini svakome mogu napraviti probleme. Najbolji igrač im je sada Andrić koji vuče, razbija, a i zabija. No imaju i par mana. Psihološki je važno dobro ući u utakmicu, ako odnos srca i mozga nije dobar, nastaje - 'kuršlus'. Nije ovo utakmica samo za tri boda, ova tri imaju veću težinu. Nadam se da će ovo biti sportski događaj u ova sumorna vremena, bilo bi dobro malo veselja u ovom svijetu. Treba biti sretan kad igraš takvu utakmicu, kad je možeš gledati, sport je lijep, opušta, prazni. Ako igrače za ovu utakmicu treba motivirati, onda je bolje da prestanu igrati nogomet", izjavio je Vaha i priznao da ga vesele provikacije protivnika:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam čuti, kad dolazimo na gostovanja, kako govore 'dat ćemo im po guzi'. To me malo zapali, jer znamo mi i vratiti. Travnjaci u Karlovcu i Vinkovcima nisu bili povaljani, rečeno mi je da je tako odgovaralo domaćinima. Nadam se da će naš biti dobar, iako je ovakav rijetko viđen".

Kako vratiti publiku na hrvatske stadione?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno treba više spektakla, boljih uvjeta, a i boljih igrača. Koliko ih je samo iz Hrvatske otišlo van. Čim igrač odigra tri dobre utakmice, govori se o prodaji, odlasku. I to utječe na igrače, pa i na moje. Gledam Lovrena koji igra Ligu prvaka protiv Reala, a 20 mu je godina. Da su on, Modrić, Ćorluka i Eduardo dulje bili ovdje ili da se svi ti koji su otišli vrate, bilo bi više ljudi. Ovdje nema ni publike koja bi podignula tenzije, fali mi to i zato me najviše peče poraz od PAOK-a jer su tada ljudi došli. A fali u našem nogometu i više entuzijasta".

Biste li bili zadovoljni 1:0 pobjedom nad Hajdukom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo kakvom pobjedom, pa i 4:0!"

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo