pozadina velikog transfera / Kako je pukla ljubav? 'Di Stefano je uvijek ispred mene, ne znam što više moram učiniti!'

Image
Foto: AP Images

Španjolska Marca otkriva pozadinu Ronaldovog transfera iz Reala u Juventus ovog ljeta

1.10.2018.
11:16
AP Images
VOYO logo

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo ove je sezone, nakon punih devet godina provedenih u madridskom Realu, postao član talijanskog prvaka Juventusa

No, iako je transfer ostvaren u srpnju ove godine, španjolski El Mundo piše da je pravi razlaz s 'kraljevima' započeo još u ljeto 2017. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je puklo na nenogometnim stvarima, na problemima sa španjolskim poreznim vlastima. El Mundo otkriva da je u svibnju 2017. Ronaldo održao sastanak u svom domu s agentom Jorgeom Mendesom, a prisutni su bili i njegovi financijski savjetnici.

"Rekao sam da ne želim nikakav rizik", rekao je tada Ronaldo savjetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam studirao i jedina stvar koju sam radio cijeli život jest igranje nogometa. Ali nisam glup i ne vjerujem nikomu! Zato uvijek kad zapošljavam nekoga plaćam 30 posto više nego što ta osoba traži. Jer ne želim probleme", pričao je Ronaldo. 

No, nekoliko mjeseci kasnije tadašnja Realova zvijezda morala je prihvatiti nagodbu s poreznim vlastima i to ga je razbjesnilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam rekao da ne platite porez! Želim znati što se dogodilo! Ne razumijem ništa, ako su porez trebali platiti sponzori, zašto sam ja optužen?", pitao se tada ogorčeni Ronaldo. 

Naposlijetku, Ronaldo je platio kaznu za izbjegavanje poreza očekujući podršku kluba, no to se nije dogodilo. Bolji ugovor nije stigao, kao što je Barcelona napravila s Lionelom Messijem nakon što je osuđen. Real se distancirao od Ronalda i njegovih problema sa zakonom, a on je to shvatio kao izdaju. Kao što je činjenicu da Messi ima dvostruko bolji ugovor, a da ga je prestigao i Neymar odlaskom u PSG, smatrao uvredom i nedostatkom poštovanja prema njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Ronalda je navodno također iritiralo što se AlfredoDi Stefano konstantno spominjao kao najbolji igrač Reala u povijesti. 

"Uvijek me stavljaju iza Di Stefana. Ne znam što više moram napraviti da budem najbolji", navodno je pričao Portugalac u svlačionici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je kulminiralo ljetos, kad je Portugalac svlačionicu 'kraljeva' zamijenio onom Juventusa. 

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo