Olimpijski nogometni turnir bit će poprilično osiromašen. Argentinski izbornik neće voditi Messija u Rio

Messi će turnir propustiti kako bi bio odmoran za druga natjecanja

Argentina's forward Lionel Messi reacts during their 2015 Copa America football championship match against Paraguay, in La Serena, on June 13, 2015.  AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
FOTO: AFP

Argentinska nogometna reprezentacija odradit će ovogodišnji olimpijski turnir bez pomoći svojeg najboljeg pojedinca. Informaciju da Lionel Messi neće zaigrati u kolovozu na turniru u Riju potvrdio je medijima izbornik Argentine Gerardo Martino, a prenosi FourFourTwo.

Izostanak ponajboljeg nogometaša svijeta Martino je opravdao strahom od ozljede u slučaju koje bi Messi ugrozio mogućnost svojih nastupa u nekim drugim utakmicama za izabranu vrstu.

“Messi neće putovati na Olimpijske igre jer reprezentaciju u ovoj godini očekuje mnogo natjecanja. Copa America, Olimpijske igre i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su pred nama i premda bih jako volio osvojiti turnir na Igrama, ne želim to pod svaku cijenu. Niti želim baciti igrače na teren da ondje umru. Kako sada stvari stoje, pred Barcelonom je duga sezona”, izjavio je Martino aludirajući na natrpan raspored svog i napadača španjolskih prvaka.

Messi ima olimpijsko zlato

https://www.youtube.com/watch?v=vS62nByVLbA

Messi je s argentinskom reprezentacijom 2008. godine u Pekingu osvojio olimpijski turnir na kojem je u pet utakmica postigao dva pogotka. Na Igre u Londonu Argentina se nije plasirala. Copu nikada nije osvojio, premda je dva puta njegova momčad nastupila u utakmicama za naslov prvaka. Lani je izgubila nakon pucanja jedanaesteraca od domaćina Čilea, a 2007. godine u Venezueli je bolji bio Brazil.

Na olimpijskim nogometnim turnirima pravo nastupa imaju igrači do 23 godine starosti, a momčad može biti pojačana još trojicom iskusnijih. Messi je 28-godišnjak.