Kaos u Hajduku: Menadžer ukrao igrača iz hotela

U prvoj pripremnoj utakmici Hajduk je s 2:1 (1:0) svladao trećeligaša Primorca iz Stobreča, a prije utakmice se odvijala drama među Bilima jer je Inohin menadžer odveo Japanca iz hotela.

16.1.2012.
21:28
VOYO logo

Na pomoćnom terenu u Poljudu pred više od tisuću gledatelja strijelci za Hajduk su bili Vuković u 24. te Lendrić u 52. minuti, dok je jedini pogodak za Primorac postigao Luka Franić u 84. minuti.

Igralo se po izuzetno hladnom vremenu, tek stupanj ili dva iznad nule, ali unatoč tome okupio se solidan broj gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Krasimir Balakov postavio je formaciju 3-4-1-2, s tim da je Srđan Andrić u fazi obrane igrao libera, a kada bi se Hajduk domogao lopte, onda se pretvarao u zadnjeg veznog.

"To je bio eksperiment, još ćemo puno toga pokušavati do odlaska u Tursku", rekao je Krasimir Balakov. Prvo poluvrijeme igrali su Kalinić – Maloča, Andrić, Milović – James, Ozobić, Ljubičić, Lima – An. Sharbini – Vuković, Vukušić, a drugo Blažević – Barišić, Obšivač, Milović, Kukoč – Tomaš, Sušić, Bradarić, Caktaš – Tomičić, Lendrić. Pod posebnim povećalom bili su novajlije Blažević, Ozobić i Milović te Sušić, koji je na provjeri. "Rano je za bilo kakve ocjene, i kada govorimo o novim igračima, ali i o mladima. Bit će još utakmica. Svi koji su igrali zadovoljili su me", kazao je Balakov. Nije bilo Ahmada Sharbinija, koji će igrati u srijedu, bolesnog Drage Gabrića, Antonija Milića, koji je završio u bolnici nakon jutarnjeg treninga, te Masahika Inohe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, oko Japanca se odvijala prava mala drama. Trebao je nastupiti u utakmici, a onda je dva sata prije utakmice, negdje oko 16 sati, otišao iz hotela President u Solinu u kojem je Hajduk čekao utakmicu. Po njega je došao menadžer Taka Yamazaki, s tim da je prije toga Hajduku poslao zahtjev za raskidom ugovora zbog dvije neisplaćene plaće. Navodno se radi od oko 350 tisuća kuna duga.

Hitro je s Yamazakijem i Inohom odrađen krug pregovora, telefonski je konzultiran i Dejan Rakitić, koji je sudjelovao u dovođenju Japanca u Hajduk i sve je riješeno. Naime, Inohi će do kraja tjedna, sukladno dogovoru s Malešom, biti isplaćena sva dugovanja, a objašnjeno mu je da izbjegavanjem obveza riskira suspenziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inoha ima nekih svojih osobnih problema, rado bi se vratio u Japan, a dugovanja su bila samo njegov pokušaj da se raziđe s Hajdukom. Međutim, nakon razgovora sve je rješeno, Inoha do daljnjega ostaje u Hajduku, ali sad je jasno da će se do kraja prijelaznog roka ići na njegovu prodaju.

Nema još ništa od prodaje Marina Tomasova u Makabi iz Haife. Ponuda od milijun eura na Hajdukovu je stolu, ali pristanak još nije dao igračev zastupnik Reno Sinovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je u Poljudu, razgovaralo se o prodaji, ali Sinovčiću baš ne odgovaraju financijski uvjeti. Taj milijun eura ide Hajduku, sve preko toga se dijeli 60:40, a Sinovčić bi nešto novca odmah.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo