Kerum žestoko napao: 'Što je to nego kamatarenje!?'

18.7.2012.
18:35
VOYO logo

Nakon današnjeg odbijanja da potvrdi Marina Brbića za predsjednika Hajduka, gradonačelnik Splita Željko Kerum poslao je priopćenje vezano uz situaciju u tom splitskom klubu.

"Primarni zadatak Nadzornog odbora i uprave Hajduka bio je, kao što su na tematskoj sjednici i izvijestili gradske vijećnike, osiguravanje i realizacija kredita od 60 milijuna kuna nužnih za sanaciju i konsolidaciju kluba. Do utorka 17. srpnja 2012. Nadzorni odbor Hajduka nije ispunio svoju glavnu zadaću i osigurao kredit za nastavak normalnog funkcioniranja kluba nakon što mu je Gradsko vijeće 6. lipnja 2012. izglasalo jamstvo na iznos od 60 milijuna kuna uvećan za kamatu i troškove kredita. Toga kredita nema jer NO Hajduka nije pronašao ni jednu banku koja bi mu kredit odobrila niti u bliskoj budućnosti postoji mogućnost da ga dobije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori koji su Gradu, kao većinskom vlasniku, prezentirani kao najizgledniji, jučer su okončani jer je banka pisanim putem u 11.45 sati obavijestila čelništvo Hajduka da neće odobriti kredit.

Nadzorni odbor je zbog svog neuspjeha u pregovorima doveo Hajduk u poziciju da ne može funkcionirati ni skinuti suspenziju, a Grad je, uz činjenicu što je izglasao jamstvo za kredit, doveden u poziciju da još jednom spašava Hajduk", piše u priopćenju splitskoga gradonačelnika koji je, nakon što je skinuo Hajduk s točke dnevnog reda sjednice Gradskoga vijeća, odlučio splitskom klubu posvetiti zasebnu sjednicu koja je počela u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njoj je jednoglasno podržan Kerumov prijedlog da se na račun Hajduka prebaci 7,2 milijuna kuna kako Porezna uprava sutra ne bi blokirala klub. A prije nego što je Gradsko vijeće donijelo tu odluku, splitski se gradonačelnik žestoko obrušio na dioničara Hajduka Jaku Andabaka.

"Tu ga predstavljaju kao spasitelja, a posuđuje pare sa sedam posto kamate, što je to nego kamatarenje!?", upitao je okupljene Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo