MA JE LI MOGUĆE / Kombinacija od koje ćete pasti na guzicu: Postoji način da Hajduk dovede Bjelicu, a njegov ugovor bi plaćao Osijek!

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Trenutno je nekoliko vrlo velikih i jakih, hrvatskih, trenerskih imena slobodno pa vjerujemo da su svakako opcija za preuzimanje hajdučke klupe

13.9.2022.
12:03
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak poslijepodne iz Hajduka je stigla informacija da Valdas Dambrauskas više nije glavni trener splitske ekipe.

Image
NEUGODNA SITUACIJA /

Legendarni kapetan otkrio priču za anale. Bio je prisiljen prodati automobil: 'Uhvatio me za vrat i pitao:'Što misliš tko si ti?'

Image
NEUGODNA SITUACIJA /

Legendarni kapetan otkrio priču za anale. Bio je prisiljen prodati automobil: 'Uhvatio me za vrat i pitao:'Što misliš tko si ti?'

"Gospodin Valdas Dambrauskas od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih, nakon obavljenog razgovora, dogovoren je sporazumni raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Marius Skinderis i Justinas Gasiunas", stoji u priopćenju na stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad će u narednom razdoblju voditi trener Mislav Karoglan, koji je kao pomoćni trener sudjelovao u radu protekla dva stručna stožera prve momčadi, a Klub će o njegovim pomoćnicima pravovremeno obavijestiti javnost.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tko i kako? Bjelica, besplatno?

E sada, glavno je pitanje tko će naslijediti Litvanca na klupi Hajduka? Trenutno je nekoliko vrlo velikih i jakih, hrvatskih, trenerskih imena slobodno pa vjerujemo da su svakako opcija ovom vrlo ambicioznom vodstvu kluba. Predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius već su se isprsili dovođenjem nekih velikih imena poput Marka Livaje, Filipa Krovinovića, Nikole Kalinića, pa zašto se možda ne bi isprsili i pokušali dovesti, recimo, Slavena Bilića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je već dulje vrijeme bez kluba i Hajduk je njegov klub, pa možda ne bi tražio suludo veliku plaću, a na raspolaganju ima vrlo dobru ekipu. Kao neke opcije spominju se i Sergej Jakirović, Matjaž Kek, Samir Toplak, Goran Tomić pa čak i stari znalci Zoran Vulić i Ante Miše

Nadalje, jedna od opcija svakako može biti i Nenad Bjelica. Imao je vrhunski rezultat s Dinamom, radio je sjajan posao s Osijekom, a zašto se ne bi okušao i u Hajduku. Financijski jest malo skuplji, ali opet nudi vrhunsko vođenje. No, nećete vjerovati, postoji kombinacija u kojoj bi Bjelica mogao doći u Hajduk praktički - besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

S obzirom na to da Jakobušić, očito, želi rezultate sad i odmah, sigurno mu je kroz glavu prošla pomisao da dovede Bjelicu na Poljud. Navijači možda ne bi bili pretjerano presretni dovođenjem bivšeg trenera Dinama i Osijeka, ali je činjenica da je Bjelica napravio rezultat gdje god se našao. Bivši trener Osijeka napustio je klub bez otpremnine, ali će na Arbitražnom sudu najvjerojatnije dobiti sve što mu pripada prema ugovoru s Osijekom. Ugovor mu jamči otpremninu od 1,2 milijuna eura za deset mjeseci, koliko mu je još trajao ugovor s Osijekom. Dakle, Osijek mu je dužan isplatiti dugovanje pa bi u teoriji Bjelica mogao potpisati ugovor s Hajdukom za pet tisuća kuna mjesečno, ali bi do kraja lipnja svejedno zaradio 1,2 milijuna eura koliko mu je dužan Osijek.

Bjelica bi tako vodio momčad s Poljuda, dok bi mu plaću isplaćivao Osijek. Naravno, ovo su kombinacije koje su teško ostvarive, ali su u teoriji moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo