KONAČNO JE RAZJAŠNJEN RASISTIČKI SKANDAL KOJI JE ZATRESAO EUROPU: / Vodstvo La Lige donijelo odluku oko vrijeđanja igrača Valencije

Image

La Liga je analizirala sve dostupne audio i video snimke s utakmice, a angažirala je i stručnjaka za čitanje s usana

9.4.2021.
14:05
VOYO logo

Vodstvo španjolske La Lige u petak je objavilo kako nije pronašlo niti jedan dokaz da je igrač Cadiza Juan Cala rasistički vrijeđao igrača Valencije Mouctara Diakhabyja tijekom utakmice u nedjelju.

La Liga je analizirala sve dostupne audio i video snimke s utakmice, a angažirala je i stručnjaka za čitanje s usana, ali nije pronašla dokaze o uvredama na rasnoj osnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident se dogodio u 30. minuti susreta kada je došlo do verbalne prepirke između Cale i Diakhabyja. Francuski branič je optužio Calu za rasizam nakon čega su nogometaši Valencije napustili teren.

Image

single club/league/player publications/services.

Juan Cala of Cadiz CF Villarreal CF vs Cadiz CF, La Liga Santander, date 28. Football, La Ceramica Stadium, Villarreal, Spain - 21 MAR 2021,Image: 599955932, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no

Igrači su se nakon 20 minuta pauze vratili, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. Iz Valencije su poručili kako su bili prisiljeni vratiti se pod prijetnjom kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diakhaby je ostao kod tvrdnje da ga je Cala uvrijedio na rasnoj osnovi, dok je 31-godišnji Španjolac sve demantirao kazavši kako je "uhvaćen u medijski cirkus i javni linč".

Ovaj incident istraužuje i Španjolski nogometni savez, a La Liga je svoja saznanja podijelila s federacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo