KONAČNO SE ZNA PRAVI RAZLOG: / Trener otkrio zašto Olma uporno drži na klupi - 'On je izvrstan nogometaš, ali...'

Image
Foto: Profimedia

Olmo je po dolasku u Njemačku gotovo preko noći pao u drugi plan

26.5.2020.
15:23
Profimedia
VOYO logo

Nakon briljantnog razdoblja pod Nenadom Bjelicom u Dinamu, u kojem je dosegao status najveće zvijezde Prve HNL i što je važnije status jednog od najboljih mladih igrača u Europi, te poziva u reprezentaciju Španjolske, očekivalo se da će Dani Olmo nastaviti sa sjajnim partijama u dresu svog novog kluba RB Leipziga.

Međutim, Olmo je po dolasku u Njemačku gotovo preko noći pao u drugi plan. Trener Julian Nagelsmann dao mu je malu minutažu i zacementirao ga za klupu, a gotovo nikome nije bilo jasno zašto je skupo plaćeni "wonderkid" tako brzo završio na margini momčadi. Bilo je tu dosta nagađanja, poput onih da ipak nije dovoljno dobar za Bundesligu, da je HNL jedno, a Njemačka drugo, da ne odgovara sustavu mladog njemačkog trenera, da je doveden tek kao rezervna opcija ili da će pravu priliku dobiti tek kada netko od njegovih konkurenata ode iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Spanish forward Dani Olmo, new recruit of German first division Bundesliga football club RB Leipzig, attends a press conference on January 27, 2020 in Leipzig, eastern Germany. Bundesliga leaders RB Leipzig signed Spain Under-21 forward Dani Olmo from Dinamo Zagreb., Image: 495059230, License: Rights-managed, Restrictions: Germany OUT, Model Release: no, Credit line: Jan Woitas / AFP / Profimedia

Zašto nije igrao?

Uslijedila je potom pandemija koronavirusa i prekid prvenstva pa se baš i nije pričalo o mladom Španjolcu. No, sada kada se prvenstvo ponovo pokrenulo, trener je Olmu po prvi puta dao svih 90 minuta na terenu te je zatim objasnio za klupsku stranicu pravi razlog Olmova dosadašnjeg marginalizirana.

"Bundesliga ima puno jači ritam od hrvatske lige i zato je potrebno vremena da se prilagodi fizički. Ali Olmo je izvrstan nogometaš, jako je radišan, osvojio je loptu puno puta, te se branio vrlo čvrsto", komentirao je Nagelsmann Olmov nastup prošlog vikenda protiv Mainza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olmo ima iznimne sposobnosti i jako je siguran na lopti. Kada se nađe pod pritiskom zna kako isprovocirati prekršaj", hvalio je Nagelsmann bivšeg dinamovca.

Znači li to da će Olmo sada, kada se valjda prilagodio, dobivati više prilike, to ćemo vidjeti u sljedećim utakmicama, ali ako ga trener ovoliko hvali, onda valjda znači da na njega i računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo