U istom danu: Inter i Napoli dobili nove trenere

Kako se i očekivalo, novi trener nogometaša milanskoga Intera je Walter Mazzarri, 51-godišnji talijanski stručnjak koji je ove sezone s Napolijem osvojio drugo mjesto u Serie A...

24.5.2013.
19:47
VOYO logo

Još dok je trajala sezona talijanski su mediji vrlo često pisali o tome da će Mazzarri zamijeniti Andreu Stramaccionija, bude li ovaj otišao (iili bude smijenjen) na toj dužnosti.

Tijekom petka se šuškalo da je Stramaccioni smijenjen, potom je vlasnik Intera Massimo Moratti nekako nespretno interpretirao da je mladi 37-godišnji stručnjak uistinu bivši, ali je sve dobilo potvrdu tijekom večeri kada je Moratti pred talijanskim novinarima rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, Walter Mazzarri je naš novi trener. Potpisat će ugovor na dvije godine. Nažalost, od Stramaccionija se opraštamo", rekao je Moratti.

Mazzarri je posljednje četiri sezone radio i to vrlo uspješno u Napoliju. Prije toga je bio trener Livorna, Reggina i Sampdorije, a sada će između ostalih, pod svoju palicu uzeti i mladog hrvatskog nogometaša Matea Kovačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aurelio De Laurentiis, predsjednik nogometnog kluba iz Napulja, izjavio je talijanskim medijima kako je postignut dogovor njega i njegovoga kluba s 53-godišnjim španjolskim trenerom Rafaelom Benitezom...

"Dao sam sebi poklon za rođendan. Pravi poklon, Rafu Beniteza. On će nas voditi od iduće sezone. Postoje još sitnice, ali u idućim danima će sve biti zgotovljeno", rekao je predsjednik drugoplasirane momčadi u upravo završenoj sezoni Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo da je prije nekoliko dana postalo poznato kako dugogodišnji trener Napolija Walter Mazzarri odlazi s te dužnosti i vjerojatno preuzima klupu Intera koja je baš u petak ostala prazna nakon što je otkaz dobio Andrea Stramaccioni.

Benitez je i ranije bio jedan od glavnih favorita za ovu klupu, a bit će to ujedno povratak Španjolca u Serie A. Prvi dolazak mu i nije mogao ostati u lijepom sjećanju, jer je nakon kratke avanture, prije tri godine, dobio brzi otkaz u Interu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benitez će tako iduće sezone voditi Napoli u Ligi prvaka i Serie A, a podsjećamo da iza sebe ostavlja Chelsea, te osvojeno treće mjesto u Premierligi, kao i osvojen naslov pobjednika Europa lige.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo