KREĆE NOVA ERA HRVATSKOG NOGOMETA: / HNS veli sve je gotovo - 'Uložili smo puno truda i vremena. Vrijeme je da počnemo'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ispunjene sve obveze HNS-a potrebne da bi se započelo s korištenjem tehnologije VAR

6.12.2019.
13:03
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez (HNS) završio je sa svim aktivnostima i edukacijom sudaca u svrhu uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koja se financira kroz program FIFA Forward, stoji na web-stranici HNS-a.

Educirano je 11 pomoćnih video sudaca (VAR), 13 pomoćnih VAR-a (AVAR), 16 sudaca za suđenje utakmica uz sustav VAR te pet tehničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Kulušić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i projekt-menadžer VAR-a za Hrvatsku, uputio je svu završnu dokumentaciju, uključujući i zahtjev za izdavanje dozvole za natjecanje Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB) i Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA).

Image
Foto: Profimedia

The LED screen shows a VAR check Romania v Croatia, 2019 UEFA European Under-21 Championship, Group C, Football, San Marino Stadium, Serravalle, San Marino - 17 Jun 2019, Image: 449283407, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kreće se na proljeće

Time su ispunjene sve obveze Hrvatskog nogometnog saveza potrebne da bi se započelo s korištenjem tehnologije VAR u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom zahtjevnom i opsežnom projektu te zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu i Fifi na velikoj potpori. U edukaciju je uloženo mnogo sredstava, truda i vremena, a očekujemo pozitivan odgovor IFAB-a i početak upotrebe VAR-a, kao što je najavljeno, od proljetnog dijela prvenstva", istaknuo je Kulušić, ujedno dopredsjednik HNS-a.

Prema prethodnim najavama, s proljetnim dijelom sezone započeti će korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo