LEGENDA EX-YU NOGOMETA O MODRIĆU: / 'Prije 15 godina ostavio me bez daha, odmah sam rekao klubu da ga dovedu, ali...'

Image
Foto: AFP

Vatreni je u to vrijeme branio boje mostarskog Zrinjskog.

7.12.2018.
9:00
AFP
VOYO logo

Bivši izbornik BiH i legenda jugoslavenskog nogometa MehmedBaždarević otkrio je u razgovoru za Le Parisien kako je još prije 15 godina kao skaut Sochauxa primijetio tada 18-godišnjeg LukuModrića, ali da njegov klub nije mogao platiti onoliko koliko je Dinamo tražio.

"Oko 2003. godine snimao sam igrače za Sochaux, a ovaj klub je poznat po bogatoj tradiciji suradnje s igračima s prostora bivše Jugoslavije. Rekli su mi da idem vidjeti jednog defanzivca mostarskog Zrinjskog, došao sam na stadion i teren je bio u zaista lošem stanju. Na tribinama je bilo oko 400 ljudi, a tog dana sam vidio Luku Modrića koji je imao samo 18 godina i izgledao je još krhkije nego što je to sada slučaj. Ipak, već tada je bio umjetnik", rekao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna vještina

"Mogao je osjetiti nogomet i igrao je s takvom lakoćom. Modrić je i tada imao nevjerojatnu vještinu da protivnika izbaci iz igre i bio sam impresioniran onim što sam vidio. Vratio sam se još jednom i opet ga gledao kako igra, ostao sam zadivljen i zaljubio sam se u njega", dodao je. Međutim, njegov ga klub nije mogao kupiti.

"Odmah sam rekao čelnicima kluba za njega, ali je bio prestar da ga dovedemo u omladinski pogon. Stupili smo u kontakt, ali je Dinamo tada tražio pet milijuna eura što je previše za jedan takav klub. Tako smo ga mi primijetili prije drugih, ali ga nismo mogli dovesti", kazao je. Naglasio je da je u njemu vidio sebe iz igračkih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Podsjeća na njega

"Puno mi je ljudi reklo da igra pomalo poput mene, staromodan nogomet koji puno pažnje posvećuje tehnici. No, ja sam bio malo jači od njega, iako je i on napredovao u tom pogledu, najviše u vrijeme dok je igrao u Engleskoj. Podsjećao je malo na mene, ali je napravio puno bolu karijeru. Znao sam da će biti veliki igrač, imao je sve, ali nisam mogao predvidjeti da će igrati za Real i osvojiti Ligu prvaka i Zlatnu loptu te da će biti u finalu SP-a. Njegov talent je nagrađen", istaknuo je.

Baždarević je bio na dodjeli Zlatne lopte i smatra da ju je Modrić zaslužio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih glasovati za njega, ali ja ne mogu biti objektivan jer ga volim. Po meni zaslužuje trofej. Osvojio je Ligu prvaka, predvodio je Hrvatsku na SP-u. Nagradu su mogli dobiti i Griezmenn ili Varane, pogotovo Varane. Svjetski je prvak i osvjio je Ligu prvaka. Što može napraviti više?", završio je Baždarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo