LEGENDARNI ANDREA PIRLO POTVRDIO ODLAZAK U MIROVINU: / Talijanski genijalac odigrao posljednju utakmicu u karijeri

Image
Foto: AFP

Velikan talijanskog i svjetskog nogometa Andrea Pirlo (38) odigrao je u nedjelju posljednju službenu utakmicu u karijeri.

6.11.2017.
16:55
AFP
VOYO logo

Pirlo je ušao u igru u posljednjim minutama utakmice u pobjedi svoga New York Cityja protiv Columbus Crewa (2-0). Unatoč pobjedi, City nije uspio ući u konferencijski finale MLS-a čime je završio sezonu, a Pirlo i karijeru. Bivši talijanski reprezentativac je još prošli mjesec u intervjuu za Gazzettu dello Sport najavio oproštaj od nogometa, a u ponedjeljak poslijepodne je potvrdio da je okončao karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivna objava na Twitteru

"Nije došla kraju samo moja avantura u New Yorku, nego i moj nogometni put. Zato želim iskoristiti ovu priliku da zahvalim svojoj obitelji i djeci za podršku i ljubav koju su mi uvijek pružali. Hvala svim momčadima za koje sam imao čast igrati, svim suigračima uz koje sam igrao, svim ljudima koji su moju karijeru učinili tako čudesnom. I na kraju, hvala svim navijačima diljem svijeta koji su me uvijek podržavali. Uvijek ćete biti u mojem srcu", napisao je Pirlo u emotivnoj objavi na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljantni veznjak je igrao za Bresciu, Inter, Regginu, Milan, Juventus i New York City. S Milanom je dvaput bio talijanski i dvaput europski prvak, a u dresu Juventusa je četiri puta osvajao naslov u Seriji A. Za talijansku je reprezentaciju skupio 116 nastupa i postigao 13 pogodaka te osvojio s njom naslov svjetskog prvaka 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo