HOĆE LI POTOP SPRIJEČITI VATRENE? Legendardni izbornik je optimističan: / 'Imamo problema, ali mladi igrači će to pokriti'

Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorovic

Dobar rezultat protiv Slovačke, odnosno barem bod, Vatrene vodi na Europsko prvenstvo 2020. godine

15.11.2019.
12:55
PIXSELL, Davor Javorovic
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u subotu u Rijeci, na stadionu Rujevica, očekuje utakmica protiv Slovačke. Posljednji je to ispit Vatrenih u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i susret u kojemu izabranici Zlatka Dalića mogu pobjedom izboriti plasman na Euro s prvog mjesta u skupini.

Dobro za Vatrene je to što bi nastup na Euru osigurali i neodlučenim rezultatom. U tom slučaju bi hrvatski reprezentativci bili u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba Eura koji će se održati 30. studenog u Bukureštu. Naime, status nositelja i mjesto u prvom jakosnom potu osigurat će šest pobjednika kvalifikacijskih skupina s najviše bodova, a Dalićevi nogometaši na toj ljestvici imaju vrlo male izglede za ulazak među šest najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO NA KRAJU VATRENIMA TREBA ZA EURO? /

Evo što će se dogoditi ako izgube ili remiziraju sa Slovacima

Image
ŠTO NA KRAJU VATRENIMA TREBA ZA EURO? /

Evo što će se dogoditi ako izgube ili remiziraju sa Slovacima

'Uvijek je Hrvatska odigrala prvu utakmicu jako dobro'

Uoči te utakmice popričali smo s bivšim hrvatskim izbornikom Ottom Barićem koji je za Net.hr podijelio svoja razmišljanja.

Image
Foto: PIXSELL

Otto Barić

"Hrvatska je vrlo ozbiljna reprezentacija i to je pokazala", izjavio je na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom reprezentativnom okupljanju Hrvatsku očekuju dvije utakmice, od kojih je samo jedna natjecateljskog karaktera. Nakon susreta sa Slovacima, Dalićevu ekipu 19. studenog čeka prijateljski susret s Gruzijom.

"Bitno je to da u je Hrvatska u posljednjim reprezentativnim okupljanjima uvijek prvu utakmicu odigrala jako dobro, a sada je to Slovačka", napomenuo je bivši hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi stoperski par

Vatreni u utakmicu protiv Slovaka ulaze bez standardnih stopera, Dejana Lovrena i Domagoja Vide, koji su suspendirani zbog žutih kartona u prošloj utakmici. Gotovo sigurno će ih na pozicijama centralnih braniča zamijeniti mladi dvojac, 25-godišnji Dino Perić iz Dinama i 23-godišnji Duje Ćaleta-Car iz francuskog Marseillea.

"Što se tiče problema s centralnim braničima koje imamo, mislim da će ih mladi igrači riješiti, a tu su i stariji koji će osigurati da sve funkcionira", rekao je Barić o toj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremenski uvjeti tijekom utakmice bit će daleko od idealnih. Očekuje se intenzivna kiša, kao i vjetar koji bi mogli smetati igračima i gledateljima na Rujevici.

Problematično vrijeme

VATRENI ĆE U EKSTREMNIM VREMENSKIM UVJETIMA IGRATI PROTIV SLOVAKA: Jaka kiša će smetati, ali to nije jedini problem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barić tome ne pridaje veliku važnost.

"Vrijeme svakako neće biti idealno, ali to neće biti loše samo za nas. Vremenski uvjeti će nas pogoditi isto kao i Slovake", istaknuo je i zatim napomenuo važnu stvar, da je Hrvatskoj bod dovoljan za plasman na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na takvoj utakmici je teško pobjeđivati, ali nama je dovoljno i neodlučeno pa mislim da će sve biti u redu", zaključio je Barić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo