PREMIER LIGA / Liverpool se kod ljutih rivala 'oprostio' od titule, Grbić se vratio na klupu

Image
Foto: profimedia

Nogometaši Evertona ostvarili su veliku pobjedu u 29. kolu engleske Premier lige, na svom su Goodison Parku u Merseyside derbiju, pobijedili Liverpool 2-0.

24.4.2024.
23:19
profimedia
VOYO logo

Osim velikog zadovoljstva zbog pobjede protiv gradskog rivala, Evertonu ovi bodovi puno znače za bijeg iz opasne zone na ljestvici. Isto tako, Liverpool je napravio ogroman korak unatrag u borbi koju vodi s Arsenalom i Manchester Cityjem za naslov prvaka.

Image
MRTVA TRKA /

Manchester City je preuzeo vrh Premier lige: Ovo je raspored do kraja sezone, hoće li ga ispustiti?

Image
MRTVA TRKA /

Manchester City je preuzeo vrh Premier lige: Ovo je raspored do kraja sezone, hoće li ga ispustiti?

U 27. minuti Everton je poveo golom Branthwaitea, nakon velike gužve u gostujućem šesnaestercu i brojnih odbijanja lopte. U prvih 45 minuta bolje je šanse imao Liverpool, ali je domaći vratar Pickford sjajno branio udarce Nuneza i Diaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol za 2-0 postigao je Calvert-Lewin u 58. minuti kada se nakon kornera visoko vinuo i glavom pogodio suparničku mrežu. Unatoč tome što je Liverpool do kraja pokušao učiniti dvoboj neizvjesnim, Diaz je pogodio i vratnicu, Everton je sačuvao vodstvo i tri vrlo važna boda. Everton je ostao na 16. mjestu ljestvice, ali je pobjegao svim ostalim klubovima koji mu gledaju u leđa.

Liverpool je na drugom mjestu ljestvice ostao tri boda iza vodećeg Arsenala te ima bod više od Manchester Cityja, ali i dvije odigrane utakmice više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United slavio

Uz puno muke Manchester United je na svom Old Traffordu pobijedio posljednju momčad na ljestvici Sheffield United s 4-2. Gosti su dva puta vodili, golovima Boglea u 35. i Breretona u 50. minuti. Prvi gol za Manchester United dao je Maguire u 42., dok je junak domaće pobjede bio Bruno Fernandes. Portugala je u 61. realizirao jedanaesterac za 2-2, a u 81. minuti pogodio za preokret i 3-2. Sve je okončano golom Hojlunda.

Crystal Palace je upisao treću ligašku pobjedu u nizu. Nakon Liverpoola i West Hama ovaj put je na domaćem terenu pobijedio Newcastle 2-0, a prvo ime dvoboja bio je dvostruki strijelac Mateta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bournemouth je u gostima pobijedio Wolverhamtpn 1-0 golom Semenya u 37. minuti, a gosti su vodstvo zadržali i u posljednjih petnaest minuta susreta kada su imali igrača manje.

U četvrtak će utakmicu ovog kola još odigrati Brighton - Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo