NAJVEĆE POJAČANJE REDSA / Liverpool vratio čovjeka najzaslužnijeg za najveće uspjehe kluba: 'Ne postoji nitko bolji'

Image
Foto: Profimedia

Edwards je nadgledao najbolje razdoblje u novijoj povijesti Liverpoola, momčadi koja je osvojila Ligu prvaka i Premier ligu između 2019. i 2020.

12.3.2024.
16:40
Profimedia
VOYO logo

Liverpool je pred jednom od najvećih tranzicija u svojoj povijesti. Sve ono izgrađeno u eri Jurgena Kloppa kad-tad je moralo završiti, a trenutak je došao prirodnim tijekom kada je njemački stručnjak odlučio da mora dignuti nogu s papučice gasa i uzeti predah. Nijemac dakle odlazi na kraju ove sezone, a Redsi su objavili kako u klub vraćaju čovjeka koji je bio najvažniji u stvaranju jakog Liverpoola i cijele Kloppove ere.

Image
VRUĆE NA ANFIELDU /

Carragher: 'Liverpool ima sreće što Jürgen Klopp odlazi'

Image
VRUĆE NA ANFIELDU /

Carragher: 'Liverpool ima sreće što Jürgen Klopp odlazi'

Fenway Sports Group (FSG) najavio je povratak Michaela Edwardsa kao novog izvršnog direktora nogometa. Edwards je nadgledao najuspješnije razdoblje u novijoj povijesti Liverpoola, okupivši momčad koja je osvojila Premier ligu i Ligu prvaka 2019. i 2020. dovođenjem pojačanja kao što su Mohamed Salah, Virgil van Dijk i Sadio Mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor je potom napustio Liverpool 2022., ali unatoč tome što je ranije ove godine odbio priliku da se vrati u Liverpool - razgovori koji su nastavljeni početkom ožujka doveli su do dogovora da se Edwards vrati u novu ulogu glavnog izvršnog direktora FSG-a za nogomet.

Liverpool nije bio jedini klub koji je tražio Edwardsa za višu hijerarhijsku ulogu - Chelsea i Manchester United također su vodili razgovore s nogometnim šefom o ulozi koja uključuje vođenje njihovih nogometnih operacija. Paris Saint-Germain i Real Madrid provjerili su Edwardsov interes za preuzimanje dužnosti sportskog direktora, ali sve ih je odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Edwardsov prvi glavni zadatak s FSG-om je pomoći nadgledati život Liverpoola nakon Kloppa. Xabi Alonso, kojeg također želi Bayern München da zamijeni Thomasa Tuchela, ostaje izvanredan kandidat za ulogu menadžera Liverpoola. Također su analizirane alternativne opcije poput menadžera Sporting Lisabona Rubena Amorima.

"Vrlo sam zahvalan vlasničkoj grupi što su mi ponudili priliku da preuzmem ovu novu vodeću ulogu unutar FSG-a. Bio sam ponižen željom i upornošću koju su pokazali u želji da ponovno rade sa mnom. Ovo definitivno nije nešto što uzimam zdravo za gotovo s obzirom na njihovu prošlost u sportu i poslu. Bilo je od ključne važnosti za mene da, ako se i vratim, to mora biti s obnovljenom snagom i energijom. U praksi to znači imati nove izazove i prilike. Također, preuzimajući ovu ulogu, u potpunosti razumijem da ona dolazi s velikim očekivanjima te stoga namjeravam identificirati, zaposliti i potom osnažiti čelnike koji ispunjavaju i utjelovljuju vrijednosti i ambicije kluba", rekao je Edwards koji je stekao reputaciju lukavog pregovarača bilo da se radi o ulaznim ili izlaznim transferima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pronalaženje novog sportskog direktora, a time i menadžera za Liverpool, Edwards će također tražiti kupnju drugog nogometnog kluba u FSG nogometnu strukturu s više klubova, što će pomoći privući više globalnih talenata u klub Premier lige.

Odbio je Real, Man United, Chelsea i PSG

"To mjesto Jurgena Kloppa u restrukturiranju Liverpoola tako je veliko i stvarno je trebao nekoga tko je upoznat s klubom, tko razumije njegovu kulturu, njegove procese, mehanizme koji ga čine održivim i uspješnim - a nema bolje osobe od Michaela Edwardsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je imenovanje Fenway Sports Grupe, tako da je sama uloga veća od samog Liverpoola. Edwards bi bio glavni čovjek FSG-a za sva nogometna pitanja, najviši donositelj odluka u pogledu nogometa. Imate tipa koji je tako vješt u pronalaženju savršenog menadžera za Liverpool - to je već radio s Kloppom. Ima sposobnost opremiti menadžera pravim alatima. Pogledajte igrače - Roberta Firmina, Sadia Manea i Mohameda Salaha i kako su podigli klub na višu razinu. Imate tipa koji pruža usluge u pogledu infrastrukture, objekata za trening na Anfieldu. Šef nogometa će vas, kao menadžera, opsluživati ​​svime što vam je potrebno da radite svoj najbolji posao. Postoji razlog zašto su ga neki od najboljih klubova na svijetu jako htjeli nakon što je napustio Liverpool", izjavila je Melissa Reddy, novinarka Sky Sportsa i dugogodišnja pratiteljica Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo