LOV NA EURO: / Wales slavi nakon 58 godina čekanja, Nizozemci korak do dna

Image
Foto: AFP, ELVIS BARUKCIC

Nogometaši Belgije i Walesa osigurali su plasman na EURO 2016 nakon kvalifikacijskih utakmica u subotu, dok su Turska i BiH vrlo blizu doigravanju.

10.10.2015.
23:15
AFP, ELVIS BARUKCIC
VOYO logo

Velšani su nakon čak 58 godina osigurali nastup na velikom međunarodnom natjecanju, a izborili su ga - porazom. Naime, Velšani su izgubili u Zenici od BiH (0:2), ali su im pomogli Ciprani koji su pobijedili u Jeruzalemu Izrael s 2:1. U borbi za treće mjesto u ovoj skupini najbolje stoji BiH koja je u Zenici pogocima Milana Đurića i Vedada Ibiševića nanijela prvi poraz Walesu, te ima bod više od Izraela, te dva od Cipra, kome ide u goste u zadnjem kolu.

Belgija na EP-u

Belgijanci su, posve očekivano, slavili u gostima kod Andore s 4:1 i kolo prije kraja osigurali završnicu. Pogotke su za Belgijance postigli Nainggolan, De Bruyne, Hazard i Depoitre, dok su Andorani počasni gol postigli iz kaznenog udarca. U zadnjem kolu Belgija dočekuje Izrael, a ključna će biti utakmica Cipar - BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A, u kojoj su Island i Češka već ranije izborili plasman na Euro, Turska je pobjedom kod Češke (2:0) napravila veliki korak ka trećem mjestu, dok Nizozemci, trećeplasirana reprezentacija s prošlog SP-a, vjerojatno neće ni u doigravanje. Turci su pogocima Inana i Calhanoglua došli do velike pobjede u Češkoj, te imaju dva boda više od Nizozemaca i zadnju utakmicu kod kuće protiv Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Nizozemske u gostima su svladali slabašni Kazahstan s 2:1, ali im to vjerojatno neće donijeti treće mjesto. U utorak Turska dočekuje Island, a Nizozemska će na domaćem terenu igrati protiv Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOŠA VIJEST ZA VATRENE: /

Talijanima protiv Norveške neće trebati pobjeda

Image
LOŠA VIJEST ZA VATRENE: /

Talijanima protiv Norveške neće trebati pobjeda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo