LUDA SUBOTA U NJEMAČKOJ: / Niz spektakularnih okršaja koji će zapaliti navijače

Image
Foto: AFP, CHRISTOF STACHE

Utakmicom Schalkea i Hannovera koja je odigrana u petak započelo je 15.

5.12.2015.
10:00
AFP, CHRISTOF STACHE
VOYO logo

1. Borussia Mönchengladbach - Bayern

Niti jedna momčad nije Bayernu uzela više bodova u prošloj sezoni od Borussije (M) koja je i jedina kojoj prvaci nisu postigli niti gol. U Münchenu je u ožujku završilo 2:0 gostujućom pobjedom uz dva pogotka Raffaela nakon 0:0 iz prve utakmice u listopadu prošle godine. Domaćinstvo vodećoj momčadi ljestvice Borussia (M) pružit će u dobroj formi. Posljednji su bundesligaški poraz pretrpjeli još u rujnu i u nizu su od devet utakmica kroz koje su osvojili makar bod. Trenutačno su na četvrtom mjestu ljestvice. Sjajna je i forma Bayerna koji nakon 14. kola predvodi ljestvicu s 40 bodova, što je i rekord lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Wolfsburg - Borussia Dortmund

Strahovita je forma Wolfsburgovih nogometaša kod kuće gdje ne znaju za poraz u posljednjih 29 utakmica (22 pobjede, sedam poraza), a treba znati i da su u posljednje tri utakmice bez primljenoga gola. Oba će niza trenutačno trećeplasirane momčadi ljestvice testirati raspoloženi prvi strijelac natjecanja Pierre-Emerick Aubameyang na čijem je kontu već 17 postignutih prvenstvenih golova.

Trudit će se strijelac iz Gabona pokvariti treneru Dieteru Heckingu jubilej na klupi Wolfsburga kojeg će u subotu povesti u stotu utakmicu Bundeslige. Borussia Dortmund na drugom je mjestu ljestvice, a bit će ovo prvi ogled ovih momčadi a da su obje među tri vodeće u Bundesligi. Posljednji je završio pobjedom Wolfsburga u finalu Kupa, a bilo je 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Hertha - Bayer

Bayer je u nizu od osam utakmica kroz koje ne znaju za poraz od ove berlinske momčadi. Posljednji su doživjeli još u ožujku 2009. godine, no u ovoj su sezoni izvukli već 23 boda iz 14 utakmica i to znači da od sezone 2008/09 nisu imali bolji start u Bundesligu. Pobijedi li Hertha, petoplasirana momčad ljestvice, bit će joj to 400. pobjeda u natjecanju. Dva boda manje na šestom mjestu ima sastav iz Leverkusena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. HSV - Mainz

HSV dočekuje utakmicu sa sedmog mjesta s 21 osvojenim bodom, a tako uspješan start ne pamti od sezone 2010/11. Mainz na devetom mjestu ima bod manje, ali već je sada za dva boda premašio učinak iz prvog dijela prošle sezone. Posljednji ogled igran je kod Mainza i slavio je HSV-u njemu s 2:1. Ostao je upamćen i po strahovitoj ozljedi koju je zadobio Elkin Soto nakon koje se taj veznjak još nije vratio na travnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo