NOVA LISTA / Luka Modrić i Mario Mandžukić nisu na vrhu! Ovo su najskuplji hrvatski nogometaši u povijesti

Zapravo je naš najskuplji nogometaš u povijesti novim transferom srušio osobni rekord

27.6.2019.
19:56
VOYO logo
Image

Luka Modrić i Mario Mandžukić nisu na vrhu! Ovo su najskuplji hrvatski nogometaši u povijesti

Image

Luka Modrić i Mario Mandžukić nisu na vrhu! Ovo su najskuplji hrvatski nogometaši u povijesti

Mateo Kovačić postao je najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Chelsea je otkupio njegov ugovor od Real Madrida za 50 milijuna eura. Logičan potez za Chelsea nakon prodaje Edena Hazarda i obzirom da londonski klub ima FIFA-inu zabranu dovođenja igrača koja traje dva prijelazna roka.

No, Kovačić je bio na posudbi u Chelseaju i u ugovoru imao klauzulu po kojoj ga Bluesi mogu otkupiti za 50 milijuna eura prije 30 lipnja, što su i učinili. Teško da bi Chelsea napravio ovakav potez bez pristanka novog trenera, a to će uskoro postati, pišu britanski mediji, legenda kluba Frank Lampard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I time je 25-godišnji Kovačić,  koji je valjda sada našao svoje mjesto pod suncem, srušio zapravo svoj rekord na listi najvećih odšteta koje su plaćene za hrvatske nogometaše.

Njegov transfer iz Intera u Real Madrid 2015. iznosio je 31 milijun eura. Imao je tada 21 godinu i postao šesti Hrvat u kraljevskom klubu. Pridružio se Luki Modriću i srušio njegov transfer iz Tottenhama u Real 2012. - koji je iznosio 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu je DejanLovren i njegov prelazak iz Southamptona u Liverpool 2014. godine za 25 milijuna eura. Postao je tada najskuplji branič u povijesti Liverpoola.

Marko Pjaca postao je 2016. najskuplji igrač koji je napustio HNL. A 23 milijuna eura platio je tad Juventus Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završavamo s petim mjestom - prelazak MarijaMandžukića iz Bayerna u Atlético 2014. za 22 milijuna eura. Hoće li ovoga ljeta, uz Kovačića, biti bombastičnih hrvatskih transfera? Ubrzo ćemo doznati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo