MA IMA DA IH PREGAZE KAO PLITAK POTOK: / Bišćanovi mladi Vatreni doznali s kim će igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Image

U kvalifikacijama za U-21 Europsko prvenstvo sudjelovat će 53 reprezentacije

28.1.2021.
14:08
VOYO logo

U kvalifikacijskom ciklusu za U-21 Europsko prvenstvo hrvatska nogometna selekcija U-21 izvučena je u skupinu A te će se za mjesto na završnom turniru u Gruziji i Rumunjskoj natjecati protiv Austrije, Norveške, Finske, Aberbajdžana i Estonije, odlučio je ždrijeb u Nyonu.

U kvalifikacijama za U-21 Europsko prvenstvo sudjelovat će 53 reprezentacije, koje su prije ždrijeba podijeljene u šest jakosnih skupina. Hrvatska mlada reprezentacija smještena je u prvu jakosnu skupinu, uz reprezentacije Španjolske, Njemačke, Francuske, Engleske, Italije, Danske, Portugala i Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Novi kvalifikacijski ciklus započet će u ožujku 2021. godine te će završiti u lipnju 2022. godine, dok će dokvalifikacijske utakmice biti odigrane u rujnu 2022. godine. Momčadi koje su se plasirale na ovogodišnje U-21 Europsko prvenstvo, uključujući i Hrvatsku, s novim će ciklusom kvalifikacija započeti nakon završetka turnira.

Završni turnir bit će održan u Gruziji i Rumunjskoj u lipnju i srpnju 2023. godine, a na njemu će se natjecati 16 reprezentacija – domaćini prvenstva, devet pobjednika kvalifikacijskih skupina, najbolja drugoplasirana momčad te četiri pobjednika dokvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo