Suker konacno progovorio o Hajduku, prosvjedu, navijacima, napustanju drzave...

Predsjednik HNS-a Davor Suker konacno je progovorio o aktualnom stanju u hrvatskom nogometu i situaciji oko Hajduka.

6.12.2014.
20:24
VOYO logo

Predsjednik HNS-a Davor Suker, koji je posljednja dva tjedna bio izvan domovine, konacno se u subotu vratio u Zagreb. Suker je boravio u Londonu i na Tajlandu, gdje je nastupio u utakmici "Global Legend Series", u kojima sudjeluju umirovljene nogometne zvijezde. To mu je hrvatska javnost jako zamjerila, jer je svoje, po njima, vlastite interese (iako se spominje da je u Londonu dogovarao vazne poslove) stavio ispred interesa hrvatskog nogometa koji je u problemima. Suker je sada konacno progovorio, prvo o otkazanom derbiju Dinama i Hajduka.

"Sokirala me vijest kada sam cuo da jedna momcad nije izasla na teren u vitesku borbu, to definitivno nije ispravan put. Pa i jedan El Clasico se mora odigrati. Iako sam morao na putovanje, cuo sam se sa svim djelatnicima saveza oko zadnjih zbivanja u RH nogometu, ali vidjet cete da je to opravdani put, reprezentacija ce zasigurno imati koristi od toga" kazao je Suker u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na vlastito napustanje drzave, i odlazak u London i na Tajland.

"Hrvatski nogometni savez nije samo predsjednik. Javio sam se nakon incidenata u Milanu i osudio huliganstvo, izdali smo i priopcenje i tu vise nema price. Prepustimo takve scene ljudima koji su za to zaduzeni. Sada smo u EU trebali bi i postivati te zakone".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zgrozio sam se"!

Prosvjedi na splitskoj Rivi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijacki puk je uvijek dobrodosao, ali zna se kako se postaje predsjednik saveza i sto ste sve duzni napraviti, pa ukoliko se netko zeli uhvatiti u kostac sa cijelom situacijom neka izvoli, ja cu biti na vlasti cetiri godine. Sport sportasima, a politika politicarima. Navijaci su da navijaju i bodre svoj klub a ne da se petljaju u politiku ili da rade u upravama klubova. HNS od drzave trazi da malo poboljsa infrastrukturu, jer nemamo niti osnovne uvjete".

Dotaknuo se i o svojoj placi u HNS-u, tocnije, kazao je da ju ne prima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nula kuna. Govorili su mi da je uzmem, ali ja sam to odbio. To se pokazalo kao dobra odluka".

Kako gledate na optuzbe Ivana Brlekovica koji vas je optuzio da ste potrosili 300.000 kuna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je u zivotu procitao puno knjiga, ali ne one koje je trebao. U ponedjeljak vec spremam tuzbu pa cemo to rijesiti na sudu".

Vrijedi spomenuti kako se u ponedjeljak vodstvo HNS-a sastaje s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom, s kojim ce razgovarati o svim aktualnim temama u nogometu i oko njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo