UMALO ČUDO NA WEMBLEYJU / Man United u FA Kupu imao 3-0 protiv drugoligaša pa tek nakon drame raspucavanja prošao u finale

Image
Foto: Profimedia

Wan-Bissaka je s tri katastrofalne reakcije u obrani vratio Coventry na 3-3, a drugoligaš je i zabio u produžecima, no VAR je poništio gol

21.4.2024.
19:38
Profimedia
VOYO logo

Manchester United izborio je finale engleskog FA Kupa nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv drugoligaša Coventryja. Nakon 90 minuta bilo je 3-3, a iako je Casemiro promašio prvi jedanaesterac, United je ipak na kraju uspio proći dalje.

Image
POLA STOLJEĆA KASNIJE /

Legendarni Panenka pokazao kako izvodi najpoznatiji penal i otkrio kako je do njega došlo

Image
POLA STOLJEĆA KASNIJE /

Legendarni Panenka pokazao kako izvodi najpoznatiji penal i otkrio kako je do njega došlo

Imao je United sve u svojim rukama nakon golova McTominayja u 23., Maguirea u prvoj minuti sučeve nadoknade prvog poluvremena te Fernandesa u 58. minuti. Vodili su 'crveni vragovi' 3-0, a onda je na scenu stupio Aaron Wan-Bissaka koji je kao lijevi bek napravio tri nes(p)retne reakcije u obrani i Coventry je stigao do izjednačenja i produžetaka na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je 26-godišnji Englez zakasnio pokriti Tavaresa pa je na njega izašao Maguire, no ostavilo je to rupu u sredini odakle je na asistenciju Tavaresa u 71. minuti zabio Simms. U 79. minuti Wan-Bissaka se umjesto ulaska u blok na šut O'Harea, oko ruba šesnaesterca okrenuo leđima i sagnuo te ga je lopta pogodila i odbila se tako da je prevarila golmana za drugi gol Coventryja. U petoj minuti nadoknade išao je pred svojim golom u blok s nespretno raširenim rukama pa ga je lopta pogila u ruku za penal kojeg je iskoristio Wright za veliko slavlje nemalog broja navijača Coventryja i odlazak u produžetke.

Coventry je uspio i zabiti kad je istekla 120. minuta za potpuni preokret, no nakon VAR provjere označeno je zaleđe i gol koji je zabio Danac Victor Torp je poništen. Ubrzo je sviran kraj pa je krenulo raspucavanje s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Casemiro je pucao jako loše po sredini, a Collins je to lako obranio. Wright je nako toga snažno pucao u lijevu stranu i pogodio malu mrežicu. Dalot je s druge strane praktički napravio sve isto kao Wright. Torp je nakon toga snažno pucao u desne rašlje i pogodio. Eriksen je bio precizan, a onda je Onana obranio pokušaj O'Harea. Bruno Fernandes je pogodio, a kapetan Sheaf pucao preko gola za šok navijača Coventryja. Hojlund je tada odlučno i odlično zabio lijevom nogom u desnu stranu za prolazak Uniteda. Navijači Coventryja su na kraju ipak pljeskom ispratili svoje ljubimce, no bit će sasvim sigurno teško oporaviti se od ovog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo