Pogledajte kakvo arhitektonsko cudo rade bogati seici!

Aktualni engleski prvak Manchester City sluzbeno je u ponedjeljak otvorio novi klupski trening-kamp, odnosno akademiju.

9.12.2014.
17:14
VOYO logo

Kamp nazvan City Football Academy (CFA) predstavlja veliki korak u nastojanju kluba da poboljsa kvalitetu treninga talentiranih nogometasa, ali znacajan je i za kompletan razvoj istocnog dijela Manchestera. Objekt je izgraden na nekoristenoj zemlji nekadasnje industrijske zone, u blizini Cityjeva stadiona Etihada s kojim je povezan mostom.

Fascinantan kompleks sadrzi 16 nogometnih terena (12 za mlade kategorije), stadion za 7000 gledatelja, obrazovne, medicinske i znanstvene objekte, hotel, prostorije za roditelje... Za zvijezde prve momcadi rezerviran je dio kampa opremnljen bazenima, saunama, teretanama i umjetnim travnjakom. Tu ce biti i novo administrativno sjediste Manchester Cityja, ali i njegovih sestrinskih klubova New York Cityja, Melbourne Cityja i Yokohama Marinosa. Kako bi u klubu pokazali da se radi i o zelenom projektu, unutar centra je zasadeno 2000 stabala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/wabNqKx8FqA

"Prvi zadatak o kojem smo vlasnik kluba, seik Mansour, i ja razgovarali bio je stvaranje objekta za razvoj talenata, necega sto ce nas klub uciniti liderom u svjetskom nogometu. Nasa je vizija bila obrazovati mlade nogometase na terenu i izvan njega", pojasnio je Al Mubarak, a odusevljeni argentinski desni bek Pablo Zabaleta je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nevideno u svijetu sporta. Sada i mi imamo nesto na sto je moj prijatelj Leo Messi ljubomoran. Posjetio je, naime, kamp kada smo igrali prijateljske utakmice u Engleskoj prosli mjesec."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo