Manchester do kraja uništio Chelseajevu sezonu

Manchester United i Barça prvi su polufinalisti ige prvaka. Nakon minimalne pobjede u Londonu, igrači Alexa Fergusona su pred svojim navijačima još jednom bili bolji od Chelsea rezultatom 2:1.

12.4.2011.
14:59
VOYO logo

Manchester. Old Trafford. Sudac: Olegario Benquerença (Portugal).

Strijelci: 1:0 - Hernandez (43), 1:1 - Drogba (76), 2:1 - Park (77)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER UNITED (4-4-2): Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidić, Evra - Nani, Carrick, Giggs, Park Ji-Sung - Rooney, Hernandez.

CHELSEA (4-3-3): Cech - Ivanović, Alex, Terry, Cole - Essien, Ramires, Lampard - Anelka, Torres, Malouda. KRAJ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - pokušao je Rooney iz velike daljine iznenaditi Čecha, ali krajnjim naporom gostujući vratar skida loptu.

90' - na ubačaj Ivanovića iz daljine najviše je skočio Lampard, ali njegov udarac glavom završava pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - još je jedim gromovitim udarcem Malouda pokušao iznenaditi van der Sara, ali Nizozemac je večeras nesavladiv iz daljine.

82' - ponovo je Drogba dobio loptu u prostor, ali ju ovog puta nije najbolje zahvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - GOL!!! Slična situacija s druge strane, loptu je u prostor dobio Park i lagano plasirao pored istrčalog Čecha.

76' - GOL!!! Dugu loptu u kazneni prostor Uniteda prihvatio je Drogba i iz koraka raspalio i pogodio prvi kut van der Sarove mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - u igru ulazi Antonio Valencia, uz gromoglasni aplauz izlazi Nani.

71' - za žestoki nasrtaj Ramiresa na Naniju, Benquerença pokazuje drugi žuti karton. Chelsea ostaje s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - još jedna prilika domaćih, još jedan ubačaj Rooneyja pronašao je Giggs, no velški se veteran nije najbolje snašao

68' - namjestio se Nani na dvadesetak metara, opalio po lopti, no Čech je loptu odbio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Ubacio je Lampard iz kuta, najviši u skoku bio je Alex, no njegov udarac odlazi pored vrata.

60' - Anelku mijenja Kalou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Evra je napravio prekršaj na Drogbi za koji je zaradio žuti karton, u nastavku ubačaj Anelke izbacuje van der Sar.

56' - Drogba se lijepim okretom otarasio Ferdinanda i snažno opalio sa dvadesetak metara, ali lopta je otišla malo pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - okušao je Malouda svoj udarac iz daljine, no lopta je prohujala pored vrata.

46' - nastavlja se susret na Old Traffordu, u igru umjesto Torresa ulazi Drogba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - GOL!!! Sjurio se Giggs po desnoj strani obrane Chelsea, ubacio u peterac gdje je klizećim startom mladi Meksikanac Hernandez ugurao loptu u gol gostiju.

40' - na jednu visoku loptu u skoku su se našli Terry i Hernandez, mladi Portugalac naletio je na lakat engleskom kapetanu koji je na kraju zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - malo je nedostajalo da oštar ubačaj Rooneyja ne završi u mreži gostiju, no Čech je bio priseban.

32' - slobodan udarac na vrhu šesnaesterca Chelsea izborio je Nani nakon prekršaja Ramiresa kojeg je sudac nagradio žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - opasnu kontru izveo je Chelsea, Anelka je sam jurnuo na domaćeg vratara, ali van der Sar je opet bio brži.

25' - United je konačno došao do daha nakon uraganskih dvadesetak minuta Chelsea, priliku za vodstvo imao je Hernandes koji se najbolje snašao nakon Rooneyjevog ubačaja, pogodio je mrežu gostiju, ali pomoćni sudac signalizirao je zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' - Lampard je pokušao iznenaditi domaćeg vratara iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan.

17' - Chelsea je za zagospodarila terenom, sjajnu akciju izveli su Anelka i Lampard nakon čega potonjem van der Sar brani udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - još jedna prijetnja gostiju, ponovo se sjurio Malouda po krilu, odbila je loptu na kratko obrana domaćih, no ona je došla do Anelke koji s vrha šesnaesterca puca pored gola.

12' - prva prijetnja gostiju na utakmici, ubacio je Malouda s lijeve strane, pogodio na glavu Torresa, ali Španjolac tuče pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - pomutnju u obrani Uniteda nije uspio iskoristiti Ramires, van der Sar za djelić je sekunde bio brži i uspio otkloniti potencijalnu opasnost.

4' - pogriješio je Essien na sredini terena, lopta je došla na krilo do Rooneyja, no njegov opasan ubačaj u peterac gostiju nitko od suigrača nije uspio dohvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - počeo je susret na Old Traffordu.

Iako je bilo najavljivano da će Carlo Ancelotti gurnuti svoje skupocjeno pojačanje iz Liverpoola na klupu, Fernando Torres će od prve minute istrčati na old Trafford, dok se na klupi iznenađujuće našao Didier Drogba. Talijan je tako odlučio napastiti Manchester United i španjolskom špicom te francuskim krilima Anelkom i Maloudom.

NAJAVA Dvoboj večeri između Manchester Uniteda i Chelseaja trebao bi biti neizvjesna bitka za čas engleskog nogomeza u elitnom europskom natjecanju.

Pobjednik će ostati posljednja uzdanica Engleza u Ligi prvaka, a u golemoj prednosti su Crveni vragovi nakon 1:0 pobjede u prvoj utakmici. Unatoč svemu, trener momčadi sa Stamford Bridgea Carlo Ancelotti misli da ima recept za pobjedu na Old Traffordu.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

"Triput sam pogledao tu prvu utakmicu. Objasnio sam igračima koje su slabosti Uniteda. Pripremili smo specijalnu taktiku za večeras. Uvjeren sam da možemo proći United, no bitnije je da u to vjeruju i moji igrači", rekao je talijanski stručnjak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zroxRanpsPfyN52w

Dio te 'specijalne' taktike je i premještanje Fernanda Torresa na klupu. Iako je na njegovo inzistiranje stigao na Stamford Bridge, i Ancelotti je izgubio vjeru u Španjolca koji nije zabio gol u 11 utakmica za Chelsea. A za njegovo dovođenje u siječnju potrošili su 50 milijuna eura. Zato će napadački tandem činiti Drogba i Anelka.

Inače, priča se da je vlasnik Chelseaja Roman Abramovič Ancelottiju postavio ultimatum osvajanja Lige prvaka ove sezone. Naime, bogati Rus svom je treneru ispunio želju potrošivši 50 milijuna eura za Torresa koji je trebao biti prevaga u borbi za naslove, a Chelsea je trenutačno daleko od bilo kojeg trofeja.

"San mi je jednog dana trenirati Romu. Tamo sam proveo najveći dio igračke karijere, a nikada nisam bio trener. No, trenutačno mislim samo na Chelsea", znakovita je izjava talijanskog stručnjaka koji je i sam svjestan da mu je vrijeme odbrojeno ako u utorak navečer ne izbaci Manchester.

Messi igra, Eduardo i Srna na klupi!

U slučaju Šahtara i Barcelone, sve je jasno. Čuda se u nogometu događaju, ali ne i kad je s druge strane najbolja nogometna momčad svih vremena. Svjestan je toga i naš Darijo Srna, koji zbog ozljede mišića ima male šanse da zaigra u utakmici.

"Svjesni smo da ne možemo proći dalje, no moramo igrati za čast kluba, nas igrača, navijača", kaže kapetan momčadi iz Donjecka.

Iza Šahtara je težak tjedan, nakon potopa u Barceloni (1:5), izgubili su i prvenstvenu utakmicu protiv Obolona 0:1. Bio je to prvi domaći poraz Šahtara nakon više od tri godine, ti na domaćem terenu.

"Igrali smo bez nekoliko igrača, no svejedno je to bila sramota za nas. Zato sada protiv Barcelone moramo pokazati karakter", zaključio je Srna.

http://video.rutube.ru/ee42e88e5d61e7cb351ae3d20c906a0f

Iako je posljednju prvenstvenu utakmicu odigrao svih 90 minuta, Eduardo da Silva će susret protiv Barcelone opet započeti s klupe.

"Frustriran sam zbog brojnih ozljeda mojih defenzivnih igrača. Iako se još nije oporavio, možda ću morati koristiti i Srnu", najavio je Mircea Lucescu.

Trener Barcelone Josep Guardiola shvaća da je sve gotovo, pa će odmoriti Mascherana, Alvesa, Pedra i Valdesa, a zbog žutih kartona neće biti Inieste.

Na press konferenciji uoči susreta trener Barce više je govorio o subotnjem susretu s Realom nego o Ukrajincima:

"Svaki dan govorim igračima da ne smiju razmišljati da je u Madridu najvažnije ne izgubiti. Moramo igrati na pobjedu, moramo dominirati protiv Reala".

Guardiola protiv Šahtara ipak neće ništa prepustiti slučaju, pa će u početnih 11 zaigrati Messi, Villa i Xavi.

Zanimljivo, kada bi Šahtar napravio čudo, postao bi tek četvrti klub u povijesti europskih natjecanja koji je preokrenuo minus od četiri gola iz prve utakmice. Narančasto-crni nisu izgubili posljednjih 12 europskih utakmica na svom travnjaku.

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201104070223006 arti-201104070250006 arti-201104060254006

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo