MANDŽUKIĆU SE OVA EPIZODA UREZALA U PAMĆENJE: / Bivši trener otkrio koliku je žrtvu legendarni Vatreni podnio zbog Ronalda

Image

Kod Allegrija je Mandžukić procvao u igrača svjetske klase

22.3.2021.
16:19
VOYO logo

Bivši trener Juventusa, Massimiliano Allegri vodio je bivšeg hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića od ljeta 2015. do ljeta 2019. godine i njih su dvojica savršeno surađivali. Hrvat je svih tih godina bio gotovo neizostavan član prve postave i katkada bi čak nosio i kapetansku traku.

Kod Allegrija je Mandžukić procvao u igrača svjetske klase. Zaradio je prekomandu na lijevo krilo i to kako bi u napadu, gdje inače igra, mogli harati Cristiano Ronaldo i Gonzalo Higuain. Mandžukić je, u suštini, odrađivao baš sve što je Allegri od njega tražio, od vraćanja u obranu, pomoći veznom redu, ispomoći napadu, asistirao je, tu i tamo zabijao i upravo zato ga je Allegri toliko volio i cijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Allegri se razišao s klubom 2019. godine, a nakon njegova odlaska brzo je otišao i Mandžukić kojeg se novi trener Maurizio Sarri lako odrekao. Allegri od tada nije radio nigdje niti se pojavljivao previše u medijima, sve do sada kada je gostovao na Skyju.

Image
Foto: Profimedia

Juventus' Croatian forward Mario Mandzukic reacts during the Italian Serie A football match Juventus vs Spal 2013 on November 24, 2018 at the Juventus stadium in Turin.,Image: 398106905, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Jadni Mandžukić'

Novinare je prvenstveno zanimao njegov odnos s Juventusom i Ronaldom, jer klub je u velikoj krizi i gotovo sigurno neće obraniti naslov prvaka. Allegri je govorio upravo o toj temi, ali je našao način da spomene i Mandžukića, svog miljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cristianova snaga je u tome što je njegov um programiran na pobjedu. Osvojio je pet Zlatnih lopti, Ligu prvaka i toliko naslova, ali ipak je tu i daje sebi svaki dan novi motiv. Uz to, prirodno je da oni koji igraju s njim u momčadi moraju razumjeti prostor koji on ostavlja. Taj prostor mora popuniti netko drugi", krenuo je objašnjavati Allegri i zatim se dotakao Mandžukića.

"Jadni Mario Mandžukić... Te godine je igrajući s Cristianom Ronaldom u jednoj sezoni istrčao više nego u cijeloj karijeri. Volim Mandžukića, on je fantastičan igrač", kazao je Allegri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je, dakako, tko mu je bolji Cristiano ili Messi. "To su dva vrlo različita igrača. Rekao bih da je jedan veći, a drugi bolji", diplomatski je odgovorio.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo