'Mene su u Splitu kao dijete Hajduka gađali i vrijeđali!'

Josip Šimunić nije mogao zamisliti gori debi za Dinamo. Ljutita Torcida, koja ga je očekivala u bijelom dresu, sada će ga na Poljudu u derbiju svih derbija gledati preko nišana.

9.9.2011.
11:42
VOYO logo

Ako netko zna odgovor na to pitanje, onda je to definitivno Joško Jeličić, bivši igrač Hajduka, koji je Hajdukov dres zamijenio Dinamovim.

"Joe će prije ili kasnije doći u Split, pa je bolje da to odradi odmah. Prošao je sve u karijeri, poljudsko ozračje ne može ga impresionirati, no bit će pakleno, neka se pazi. No, neće šetati Rivom, bit će koncentriran na teren, a ondje se ne može dogoditi ništa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeličić je Šimunićevu situaciju usporedio sa svojom, smatra kako je njemu ipak bilo puno teže.

"Ja sam ipak dijete Hajduka. Kada sam otišao u Dinamo, doček na Poljudu bio je vrlo neugodan. Gađali su me upaljačima, vrijeđali, bio sam mlad i pod dojmom svega i napravio sam veliku grešku, slavio sam pogodak, a to nisam smio nikako napraviti", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Joško smatra kako se oko Joeovog slučaja ipak digla velika prašina.

"Digla se velika prašina, Joe je nekim izjavama pridonio tome. Trebao je odmah reći da mu je Dinamo privlačniji zbog Lige prvaka i nitko mu ne bi zamjerio. Nakon toga su uslijedila prepucavanja klupskih čelnika", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amir Zulić iz tvrtke Ponder, stručnjak za psihološku pripremu sportaša, ovako gleda na Šimunićevu situaciju:

"Vrlo je važno je li Joe psihički spreman. To treba ispitati njegov trener. Ne osjeća li pritisak, neka igra. Uostalom, u sličnim situacijama između ta dva kluba bili su i Deverić, Džoni i Kranjčar. Ako Šimunić i nije dovoljno uigran s momčadi, jer je tek došao, neka svejedno bude s momčadi jer je postao njezin član. Jer zašto bi se dodvoravalo gomili koja misli da ima pravo nekoga vrijeđati. Ako je Joe doista najprije rekao da ne želi niti u jedan klub jer ne želi dijeliti Hrvatsku, a potom je pristupio Dinamu, to je škakljiva izjava, ali ne i razlog da se nekomu želi zlo, jer ono živote tih navijača neće učiniti boljim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hajduk specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201109080655006 arti-201109081025006 arti-201109081147006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo