RAIOLA JAVNO POPLJUVAO GUARDIOLU: / 'Ne volim ga, ne sviđa mi se. Dosadan je i nema muda'

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Mino Raiola, jedan od najpoznatijih agenata na svijetu, obrušio se na menadžera Manchester Cityja Pepa Guardiolu riječima: 'Ne volim Guardiolu kao čovjeka.

8.9.2016.
19:24
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Raiola je kazao:

"Svi znaju da ne volim Guardiolu kao čovjeka. Ne mrzim ga, ali mi se kao čovjek ne sviđa. On ima karakter kakav mi se ne sviđa kod ljudi, draži su mi oni potpuno drugačijeg karaktera. Iako je uspješan trener, njegov način pogleda na nogomet mi je dosadan. On nema muda da sjedne sa mnom," rekao je Raiola gostujući na radijskoj postaji Cope, prenosi britanski tabloid Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIVALSTVA NIKADA NE UMIRU: Pogledajte genijalnu najavu utakmice koju cijeli svijet iščekuje

'Da je mentalno poput Ibre, Balotelli bi bio najbolji na svijetu'

Raiola se osvrnuo na svog igrača Zlatana Ibrahimovića koji također nije ljubitelj lika ni djela Guardiole. Ibra se sukobio s Pepom u vrijeme dok su obojica bila u Barceloni. Šveđanin je upravo zbog Katalonca morao napustiti Nou Camp, a Raiola ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ibra? Veći je perfekcionist od Marija Balotellija koji da je mentalno poput Ibrahimovića, bio bi najbolji igrač svijeta", piše Manchester Evening News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrznuo i Kloppa

Raiola se dotaknuo i Jurgena Kloppa, menadžera Liverpoola, koji se odrekao Balotellija, a Raiola je na tu odluku kazao kako se Nijemac prema Talijanu kome je agent ponio kao go*no.

"Na kraju krajeva, Balotelli je bio nogometaš Liverpoola i morate se prema njemu odnositi s poštovanjem", izjavio je Raiola za talkSPORT, prenosi Mirror. Raiola je na to sve još dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se tako ponio. Nekoliko puta Mario ga je molio da mu da šansu u prijateljskoj utakmici, na treningu, da se dokaže... Pa na kraju krajeva trebaš barem dobiti 90 minuta da se dokažeš. Moraš bar malo igrati".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo