Mladi Hrvati Ukrajincima poklonili pobjedu!

Ukrajina je u prijateljskoj utakmici u Dugopolju pobijedila mladu hrvatsku reprezentaciju s 2:1 (2:0).

24.3.2011.
21:06
VOYO logo

Hrvatska je bila bolja na početku utakmice. Vujičević je u 3. minuti odlično u priliku izbacio Vukušića, ali hrvatski kapetan nije najbolje reagirao i Šahtarov vratar Artem Tetenko s lakoćom je otklonio opasnost za ukrajinska vrata. Trebotić je bio opasan iz slobodnog udarca, nakon kornera je dva puta zaprijetio Pavlović, jednom Slišković, ali Ukrajinci su zabijali.

U 27. minuti lopta je prešla preko noge Rybakovu, udarac je bio slabašan, ali Delaču je lopta izmigoljila iz ruku i završila u mreži za 1:0. Na 2:0 povisio je Ijeremenko u 42. minuti, no sve je zapravo uradio Rybakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukao je loptu, a onda između Muse i Kelića odlično proigrao strijelca, koji je pogodio kroz Delačeve noge. Nedostajalo je tečnosti u igri Hrvatske, nešto su pokušavali Trebotić i Vujičević po lijevoj strani, ali nije bilo ritma i agresije.

Premalo je bilo i upotrebljivih lopti za napadače Vukušića i Sliškovića iz Mainza. Desna strana, na kojoj se čekao potez Filipa Ozobića, gotovo nije ni upotrijebljena u igri. Nastavak je ponudio bolje izdanje Hrvatske, izbornik Ivo Šušak promijenio je četiri igrača, a u 58. minuti, nakon Vukušićeve asistencije, zabljesnuo je Lendrić. Riješio se dvojice igrača i pogodio malu mrežu za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušli smo bolje u utakmicu, imali prilike, ali nakon šoka zbog primljenog pogotka nismo se uspjeli vratiti u prvom dijelu. No, zadovoljan sam pristupom, imamo izuzetnu perspektivu i u kvalifikacijama ćemo biti ravnopravni svima, pa i Španjolskoj i Švicarskoj", rekao je izbornik Ivo Šušak.

Na tribinama su se okupile gotovo dvije tisuće navijača, a iz lože su perspektivu hrvatskog nogometa došli pogledati sportski direktori Dinama i Hajduka Zoran Mamić i Ivica Kalinić, bili su tu i Stanko Poklepović i Ante Miše, pjevač Tomislav Bralić, a na tribinama se našla i pokoja dugokosa plavuša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku su igrali Delač – Celjak, Pavlović, Kelić (od 46. D. Škvorc), Musa – Ozobić (od 46. Pamić), Ademi, Trebotić (od 46. Andrijašević, od 57. Punčec), Vujičević (od 80. Jakoliš) – Vukušić (od 69. Kramarić), Slišković (od 46. Lendrić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo